Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad: 2019-10-31 15.21

Yttre hemtjänst tas bort

Från årsskiftet kommer vi inte längre att erbjuda utomhustjänster som gräsklippning och snöskottning, så kallad yttre hemtjänst. Yttre hemtjänst har utförts av arbetsmarknadsenheten som nu arbetar på andra sätt för att arbetslösa ska få jobb.

Vanliga hemtjänsten kvar

Vi vill poängtera att den hemtjänst man kan få för att få hjälp med exempelvis hygien, medicin och mat självklart finns kvar. Läs mer om hemtjänst.

Yttre hemtjänst uppgift för arbetslösa

Yttre hemtjänst är dels en trädgårdsservice för den som är 67 år och äldre, dels en åtgärd för arbetslösa. Eftersom arbetsmarknadsenheten ska hjälpa människor till riktiga arbeten, inte arbetsmarknadsåtgärder, har fullmäktige beslutat att enheten inte längre ska jobba med yttre hemtjänst. Detta innebär att vi inte längre har några medarbetare som kan göra uppgifter som att klippa gräs och skotta snö hemma hos Alebor.

Pengarna till lagstadgad verksamhet

Det finns ingen lag som säger att kommunerna ska erbjuda hjälp utomhus med exempelvis snöskottning hemma hos invånarna. Därför anser fullmäktige att de pengar som yttre hemtjänst kostar ska gå till lagstadgad verksamhet som till exempel hemtjänst, boenden och socialbidrag.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hitlänk till annan webbplats

Sidan skapades av:

den 2019-10-31