Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad: 2019-06-18 08.50

Maria Reinholdsson ny kommunchef i Ale kommun

Maria Reinholdsson

Nu är det klart att Maria Reinholdsson blir ny kommunchef. Hon kommer senast från Göteborgs stad där hon varit stadsdelsdirektör.

– Maria är erfaren och har haft denna roll tidigare, vilket gör att hon kommer att vara trygg i sin roll redan från dag ett, säger Mikael Berglund (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Det känns spännande och utmanande att börja jobba i Ale. Jag träffade företrädare för de politiska partierna som imponerade på mig med sitt gemensamma engagemang för god verksamhet och Alebornas bästa, säger Maria Reinholdsson.

Maria Reinholdsson har en gedigen bakgrund i den kommunala världen som kommundirektör, socialchef och socialsekreterare. Nu senast kommer hon från stadsdelen Majorna-Linné där hon har varit stadsdelsdirektör.

- Offentlig verksamhet är bland det viktigaste som finns. Den ger grundläggande vård och omsorg, utbildning och infrastruktur, det som är basen i varje fungerande samhälle. Den största utmaningen är att tillsammans med förtroendevalda och tjänstepersoner i verksamheten skapa en modern, relevant verksamhet som klarar social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet, säger Maria Reinholdsson, som tillträder sin tjänst som kommunchef i september.

– Jag är jätteglad att vi har lyckats rekrytera Maria. Hon står för ett lagbyggande ledarskap som vi tilltalas av. Hennes erfarenheter kommer att vara bra för oss för att vi som organisation ska kunna möta de utmaningar som alla kommuner står inför, säger Mikael Berglund.

Även kommunstyrelsens vice ordförande, Monica Samuelsson (S), är nöjd med rekryteringen.

– Maria är en stark person med bra vilja att ta Ale framåt, säger Monica Samuelsson.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan Skapades av:

den 2019-06-17

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.