Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad: 2019-02-13 14.45

Ridhusbygget i Jennylund fortsätter

Ridhusbygget i Jennylund fortsätter enligt plan. Det blev beslutet vid tisdagens extra fullmäktigemöte. Kostnaderna för att sanera marken hamnar på årets resultat – de tas alltså inte direkt från någon verksamhet.

I förra veckan beslutade kommunstyrelsen att pausa ridhusbygget på Jennylund i Bohus efter att kommunstyrelsen fått information om kraftigt ökade kostnader. Dels måste marken saneras på grund av föroreningar i jorden, dels behövde grunden byggas på ett annat sätt än planerat.

Fullmäktige tog på tisdagskvällen ställning till om bygget skulle avbrytas eller fortsätta. Majoriteten av ledamöterna röstade för att göra klart arbetet med det nya ridhuset enligt den tidigare bestämda planen.

Kostnaden för marksaneringen tas från det överskott som Ale kommun beräknas gå med under 2019. Pengarna ska alltså inte komma från verksamheten kultur och fritid, som ansvarar för bygget. Det blir inte heller någon besparing som påverkar andra verksamheter i kommunen.

Fullmäktige i Ale kommun har beslutat att kommunen varje år ska ha ungefär 4 procents överskott. 2018 blev det +40 mkr och 2019 säger prognosen att överskottet hamnar på drygt +70 mkr. Dessa pengar används under kommande år till investeringar i exempelvis nya lokaler.

Sannolikt kommer kommunstyrelsen att besluta om en ansvarsutredning projektet för att klargöra vad som hänt i projektet och se till att det inte kan hända igen.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hitlänk till annan webbplats

Sidan skapades av:

den 2019-02-11