Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad: 2018-05-09 17.27

Fest när Ale Seniorcentrum invigdes

- Här har vi byggt ett modernt äldreboende för framtiden, konstaterade Monica Samuelsson (S) när hon invigde Ale Seniorcentrum på onsdagen. Innergården var full med boende, personal och andra intresserade som lyssnade på invigningstal och sång från elever på Ale Kulturskola.

Ett nytt äldreboende i Älvängen har varit aktuellt ganska länge och många är glada nu när huset och verksamheterna är på plats. I Ale Seniorcentrum finns inte bara Garverivägens särskilda boende utan också ett korttidsboende, café och matsal samt tillagningskök där maten till dem som bor i huset lagas. Huset inrymmer också daglig verksamhet för personer med funktionsvariationer, boendestöd, dagverksamhet för personer med demensdiagnos, utgångspunkt och arbetslokaler för Älvängens hemtjänst, två samlingssalar, Ale Rehab med träningslokal och träningskök, Mötesplatsen 60+, hemsjukvård, anhörigstöd för äldre och Familjehuset.

De många verksamheterna har alla varit delaktiga i planeringen av hur huset ska fungera, tillsammans med bland andra pensionärsrådet.

- Nu ska vi utnyttja alla möjligheter som huset ger tillsammans. Det här blir centrum för mycket verksamhet som vänder sig till seniorer och ett viktigt inslag i utvecklingen av Älvängen, säger Monica Samuelsson.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hitlänk till annan webbplats

Sidan skapades av:

den 2018-05-09