Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad: 2017-07-26 13.16

Turista hemma eller väntar du besök?

Vill du veta vad du ska göra i sommar och när du ska bjuda hit nära och kära? Det finns mycket att uppleva och göra i Ale oavsett väder och vind.

Natur, friluftsliv

Vad är friluftsliv för dig? Kanske skogsvandringar, som i det vilda Risveden, eller bad i en sjö med fin sandstrand, som i Surtesjön. I Ale finns något för alla. Läs mer här.

Fritid och aktiviteter

Det finns en hel del aktiviteter som du kan utöva på egen hand utan att gå med i en förening. Upplev allt från fartfyllda åk (på cykel eller skidor) i Alebacken till den lugnare golfrundan. Läs mer här.

Här grillar du

Det finns flera fina platser att grilla på i kommunen. Här ger vi dig tips om vilka och vad du ska tänka på när du grillar, speciellt när du använder engångsgrillar i naturen. Läs mer här.

Natur- och kulturguide

Ale kommun har fantastiska natur- och kulturskatter. Några av de finaste områdena redovisas i guiden Upplev Ale. Läs mer här.

Motionsspår

Ale kommun har fyra elbelysta motionsspår. Belysningen tänds vid skymningen och släcks klockan 22.00. Notera att belysningen inte tänds på morgonen. Läs mer här.

Evenemangsguiden

Här finns information om utställningar, konserter, teaterföreställningar och mycket mer, i Ale kommun. Till vissa evenemang kan du boka och köpa biljetter online. Läs mer här.

Cykling och cykelvägar

Ladda ned vår cykelguide eller planera din cykelrutt med hjälp av cykelreseplaneraren. Läs mer här.

Sevärdheter

Ale ligger längs med Göta älv. Här kan du ströva längs med skog och vatten i vacker natur. Det finns möjligheten att sova över i vackra miljöer och njuta av närproducerade frestelser du hittar i trakten. Lär mer om våra sevärdheter här.

Sommarlovsprogram för barn och unga

Här finns alla våra sommarlovsaktiviteter. Många är gratis och till en del aktiviteter måste du anmäla dig i förväg. Läs mer här.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hitlänk till annan webbplats

Sidan skapades av:

den 2017-07-26