Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad: 2017-02-14 09.09

Skissuppdraget för nya Nödinge Centrum lockade många

Nödinge ska bli småstad. Nu startar vi förvandlingen. I november 2016 gick Ale kommun ut med en inbjudan till arkitektkontor/team om att lämna in anbud för att vara med i skissuppdraget för Nödinge centrum. Det blev ett väldigt stort intresse för upphandlingen.

När anbudstiden gick ut den 9 januari hade totalt trettio kontor från både Sverige och internationellt håll skickat in bidrag, såväl stora som små, välkända och mindre kända

- Det är roligt att så många och kvalificerade aktörer har lämnat in anbud. Sådana här spännande omvandlingsprojekt dyker inte upp så ofta och det märks verkligen på intresset, säger Charlotte Lundberg, planarkitekt Ale kommun

Under januari månad har det pågått en omfattande urvalsprocess av samtliga anbud. En urvalsgrupp med kommunala tjänstemän har granskat dem utifrån angivna utvärderingskriterier. Nu är resultatet klart.

– Det har varit ett tufft arbete att utvärdera samtliga anbud, fortsätter Charlotte Lundberg, men nu är vi äntligen klara och kan presentera de fyra team som kommer att skissa vidare på framtidens Nödinge centrum:

  • Erik Giudice Architects/Ramböll AB/ Noema culture & Place mapping
  • AART architects/Tredje Natur
  • Mandaworks AB/ÅF Infrastructure AB
  • Sito Oy/Voodoo Associates Ltd

Anbuden från de här fyra teamen utmärker sig med en hög kompetensnivå och kvalitet. De har visat att de kan hantera komplexa stadsbyggnadsprojekt med fokus på att överbrygga barriärer och länka samman stadsmiljöer, vilket är högst relevant för skissuppdraget för Nödinge centrum.

De har nu fått ett tilldelningsbeslut, men innan de kan skriva under sina kontrakt måste kommunen invänta den lagstadgade avtalsspärren (tidsgränsen för övriga sökande att överklaga beslutet). Först då kan skissuppdraget påbörjas.

– I maj kan alla se slutresultatet, då ställer vi ut skisserna i Nödinge, förklarar Charlotte Lundberg. Vilket datum det blir återkommer vi med under april. Först måste vi invänta avtalsspärren och se hur det går.

Fortsätt att följa projektet på ale.se/nodingesmastad

Har du några frågor kontaktar du: Charlotte Lundberg, charlotte.lundberg@ale.se eller Emely Lundahl, emely.lundahl@ale.se, Joanna Hagstedt, joanna.hagstedt@ale.se

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hitlänk till annan webbplats

Sidan skapades av:

den 2017-02-14