Ale kommuns logga
#printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle) #printSubLevelItem($L2child $menuClassLv2 "2" $parentTitle)
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad: 2020-03-17 16.40

Information om covid-19/corona för dig som driver företag

Här informerar vi dig som är företagare om länkar till sidor med aktuell information om covid-19/coronaviruset. Via länkarna kan du kontinuerligt hålla dig uppdaterad.

 

VGR har beslutat om en rad specifika åtgärder för att stötta näringslivet, turism och kultur i Västra Götaland, med anledning av de negativa effekterna som Coronaviruset, covid-19 orsakar. Ett mål är att kortsiktigt minska företagens kapitalkostnader.

 

 

 

Regeringen 

Mer information från regeringen gällande bland annat stöd och krispaket till företagare hittar du på regeringens hemsida.

Regeringen presenterar nu ytterligare åtgärder för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet.
Bl a inrättas en statlig företagsakut, tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifter- och egenavgifter och i vissa fall kan staten tillfälligt hjälpa till med upp till 50% av hyran.

Krispaket för svenska företag och jobb

Till följd av virusutbrottet har många företag en tuff situation. Regeringen har därför presenterat ett paket med åtgärder för svenska företag.

Inkomstbortfall kopplat till coronaviruset skäl till undantag från amortering

När det finns särskilda skäl kan banker och låntagare komma överens om att tillfälligt minska eller pausa amorteringarna. Kontakta din bank för mer information.

Här hittar du samlad information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19.

 

 

Skatteverket

Företag som har fått betalningsproblem som en direkt konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket med betalningen. Information och blankett för ansökan hittar du på länken ovan.

 

 

Arbetsmiljöverket

För frågor om arbetsmiljöarbete, vilket ansvar du har som arbetsgivare och hur du kan agera under krisen.

 

 


Samlad information från Business Region Göteborg

Utökad Företagslots med anledning av Coronaviruset


Information om korttidsarbete

Korttidsarbete (tidigare benämnt korttidspermittering) innebär att arbetsgivare kan minska anställdas arbetstid och få stöd från staten för att täcka stora delar av kostnaden. Stödet kommer att finnas tillgängligt att söka 7 april, men tillämpas redan från 16 mars. Det kommer att gälla under 2020.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten följer noga händelse­utvecklingen och utför mikro­­biologiska analyser, gör bedömningar av risker och av hur utbrottet utvecklas. På deras hemsida kan du ta del av senaste nyheterna kring Covid-19.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hit   >

Sidan kontrollerades av:

den 2020-03-30