Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Ungdomscoacherna

Ale kommun har 12 ungdomscoacher som jobbar med ungdomar 13-20 år. Du som är ungdom kan vända dig till oss när du har en idé för din fritid - vi hjälper dig att göra den till verklighet!

Vad gör en ungdomscoach?

Vi jobbar med att stötta dig som är ungdom i de fritidsaktiviteter och projekt som du vill vara med i. Det innebär att du som ungdom kan ta kontakt med oss och planera in en aktivitet, som sedan sker på mötesplatsen eller någon annanstans i kommunen. Ni bestämmer själva vad ni vill planera och genomföra - under 2020 har det till exempel arrangerats café, brädspelskvällar, fiske, discon, basket, LAN, sommarläger och mycket mer.

För att arrangera något sådant behöver man bara prata med en ungdomscoach. Självklart stöttar ungdomscoacherna i den utsträckning som det behövs, att planera något kan vara lätt och man behöver inte ha några förkunskaper. Vi hjälps åt!

På våra mötesplatser (som tidigare kallades fritidsgårdar) finns lokaler och utrustning för olika ändamål: musik, sport, pyssel, disco, sällskapsspel och massor av annat skoj. Vi kan också hjälpa dig att få tillgång till andra lokaler i kommunen.

När jobbar ungdomscoacherna?

Dagtid hittar du ungdomscoacherna på Ale kommuns högstadieskolor där vi har rastverksamhet på mötesplatserna för skolår 7-9. Dessutom besöker vi med jämna mellanrum olika gymnasieskolor för att träffa våra äldre Aleungdomar.

På din fritid är ungdomscoacherna tillgängliga för projekt och aktiviteter (ca 14.00-21.00 på vardagar). Det går också att planera in roliga aktiviteter, evenemang, läger och utflykter under lördagar och lov.

Delaktighet och inflytande för ungdomar

Vi jobbar med att du som är ungdom ska känna:

Delaktighet - du som är ung ska kunna vara med i till exempel grupper eller projekt där du gör något som känns betydelsefullt och roligt för dig och andra ungdomar. Vi ungdomscoacher hjälper dig att starta upp eller hitta på något som du vill göra!

Inflytande - du som är ung ska kunna påverka din fritid och ditt samhälle. När du känner att du kan påverka så att det blir bättre för dig själv och andra har du inflytande. Vi ungdomscoacher stöttar dig när du vill påverka och jobbar för att det ska vara så lätt som möjligt för dig att göra din röst hörd!

Följ oss i vår app och på Facebook

Det händer hela tiden stora och små aktiviteter och arrangemang inom den öppna ungdomsverksamheten, de allra flesta planerade och arrangerade av ungdomar.

Kolla in appen Ung i Ale Länk till annan webbplats. för att få reda på massor av spännande saker som händer för dig som är ung i Ale. Där hittar du även aktuella kontaktuppgifter, tider och annan information.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den