Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Mötesplatser för unga

Ale kommuns mötesplatser för unga vänder sig till dig som är 13-20 år. Även du som går i sjuan men ännu inte fyllt 13 år är välkommen. På våra mötesplatser ligger fokus på att du som är ungdom själv har makt och möjlighet att skapa de projekt och aktiviteter som du vill.

I Älvängen, Nödinge och Bohus driver kommunen mötesplatser för unga (som tidigare kallades fritidsgårdar) där man kan vara med i olika grupper och starta egna projekt, träffa kompisar och lära känna nya människor.

Som ungdom i Ale kan du själv vara med och skapa din fritid. Om du till exempel vill engagera dig för att du och andra ungdomar ska kunna utöva ett speciellt intresse eller själva driva en egen mötesplats har kommunen massor av personal som kan hjälpa dig. Vi tror att när man själv får vara med och bestämma och skapa sin egen fritid så lär man sig nya saker och utvecklas tillsammans.

Mötesplatsen dagtid under skolåret

Dagtid är våra mötesplatser öppna under rasterna. Du som är elev på skolan kan komma till en trygg miljö med närhet till ungdomscoacherna. Om du är med i en grupp eller ett projekt som du och dina kompisar gör på fritiden finns ungdomscoacherna på skolan och kan hjälpa er om ni till exempel vill ha ett planeringsmöte på en rast.

Mötesplatsen kvällstid under skolåret

På kvällstid är mötesplatsen tillgänglig för olika typer av ungdomsverksamhet. Med hjälp och stöd från ungdomscoacherna kan du själv planera in en aktivitet, hitta olika grupper eller spännande projekt att vara med i. På våra mötesplatser finns lokaler och utrustning för olika fritidsaktiviteter; musik, sport, pyssel, events, sällskapsspel och annat skoj. Prata med ungdomscoacherna om vad du vill hitta på, hos oss har du möjlighet att påverka din fritid på riktigt!

Mer information om mötesplatserna

Verksamhetstider och kontaktuppgifter till ungdomscoacherna hittar du på länkarna nedan

  1. Arken, Bohus
  2. La Plaza, Älvängen 
  3. Ungkan, Nödinge

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den