Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Idrott, motion & friluftsliv

Ale kommun erbjuder ett stort utbud av idrott, motion och friluftsliv. Oavsett om du gillar fotboll, golf, ridning, vandring eller något helt annat, så finns det något för de allra flesta att göra i Ale.

Skapa en aktiv fritid på egen hand

Det finns en hel del aktiviteter som du kan utöva på egen hand utan att gå med i en förening.

I Ale finns alla möjligheter till ett rikt friluftsliv. Surtesjön är en mycket populär bad- och kanotsjö. Härifrån når du ett sammanhängande sjösystem att paddla i, med Gäddevattnet, Stentjärn, Skyrsjön och Kroksjön. Ale har 180 sjöar som är större än en hektar. Några fina badsjöar är Vimmersjön i Nödinge, Hälltorpssjön i Alafors, Hultasjön i Kilanda, och Hålsjön i Hålanda.

Ale är också ett eldorado för sportfiskaren. Stora Kroksjön, Abborresjön, är några exempel.

Västsveriges sista vildmark

Det vackra Vättlefjäll erbjuder omväxlande natur med ett flertal markerade vandringsleder och motionsspår. Dammekärr i Nödinge är kommunens största motionscentral, och därifrån utgår många leder och spår. Vintertid finns här elljusspår med snökanon för dem som vill åka längdskidåkning. Utförsåkarna söker sig till Alebacken i Alafors som har elbelysning och kanonsnö.

Risveden brukar ibland beskrivas som den sista vildmarken i Västsverige. Ett av de få områden där man fortfarande hittar väglöst land och kan njuta av fantastiska naturupplevelser.

Gå med i en förening

Om du är intresserad av att gå med i en förening eller idrottsklubb finns ett brett utbud att välja mellan. Du kan söka i vårt föreningsregister Länk till annan webbplats. för att hitta kontaktuppgifter till den förening du är intresserad av.

Tips på fritidsaktiviteter i kommunen

I filmerna hittar du tips på utomhusaktiviteter i Ale samt några av de föreningar som är verksamma på olika platserna. Filmerna är uppdelade utifrån geografiskt område och producerades 2020.

Älvängen, Skepplanda och Alvhem

Nödinge, Nol och Alafors

Bohus och Surte

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den