Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Arkivering

Alla föreningar bär på en historia. Vill din förening arkivera och bevara er föreningshistoria och viktiga dokument? Ale kommun har ett samarbete med Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland, där alla föreningar kan få hjälp med arkivering.

Ale kommun har en lång tradition av ett mycket aktivt föreningsliv så i Ale är föreningarnas historia på många sätt också Ales historia. Därför är det viktigt att bevara och tillgängliggöra den historia som föreningarna har i forma av dokument, bilder och berättelser. För att underlätta för föreningar att bevara sin historia ger Ale kommun bidrag till Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland, som är beläget i Mölndal.

Via Föreningsarkivet kan alla föreningar få hjälp att arkivera sina handlingar för framtiden.

Under hösten 2023 pågår också en studiecirkel för föreningar som vill komma igång med arkivering. Vill din förening också komma igång med arkivering? Ta kontakt med kultur@ale.se för att få veta mer.

Ale kommun kan underlätta er arkivering genom att kostnadsfritt erbjuda arkivboxar. Arkivboxarna kan erhållas vid kontakt med fritidsstaben (alefritid@ale.se) eller kulturstaben (kultur@ale.se).

Mer information finns på Föreningsarkivets hemsida Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den