Uppvaktningen av 2021 års mottagare av stipendiet "Ett gott föredöme" genomfördes under en solig eftermiddag i juni utanför Ale kulturrum. Kultur och fritidsnämndens ordförande Sonny Landerberg överraskade pristagaren Vanessa Rinne Hval med diplom, blommor och prischeck.

Vanessa Rinne Hval

Engagerad ungdom som under många år varit delaktig i ungdomsrådet samt varit drivande i planering och genomförande av mängder av ungdomsevenemang.

Motivering: "Redan i sjunde klass började Vanessa tillsammans med sina vänner styra upp aktiviteter för unga med stöd av kommunens öppna ungdomsverksamhet. Under högstadieåren genomförde hon mängder av olika aktiviteter som till exempel flertalet discon både för yngre barn och för ungdomar, och tog sig an det stora eventet Festivalborg vilket hon återkom till ett par gånger. I sjuan gick Vanessa med i ungdomsrådet och har blivit omvald år efter år och är nu aktiv under sitt femte i rad. I ungdomsrådet har hon fått extra ansvar som medlem i rådets talesgrupp och suttit i flera arbetsgrupper. I talesgruppen representerar hon ungdomsrådet i möten med politik och förvaltning där hon lyfter ungas röster. Under åren har Vanessa suttit som ordförande i otaliga möten, planerat och genomfört events som Påverkanstorg, Dialogforum och Hälsotorget. Hon har även suttit i redaktionen för två nummer av ungdomstidningen Made in Ale.

Vanessa är en kämpe för ungas röster och rättigheter och är en fantastisk förebild för sina vänner och för unga i kommunen. Hon är lösningsorienterad, effektiv och ambitiös och är väl känd bland många av kommunens beslutsfattare med all rätt. Vanessa är en eldsjäl och det märks att hon brinner för det hon tror på. Vanessa ger inte upp i första taget!


Vanessa är ett gott föredöme."