Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Aktuella utbildningar

Här hittar du aktuella utbildningar som riktar sig till medlemmar i föreningar i Ale kommun. Om inget annat anges är kurserna kostnadsfria för medlemmar från föreningar i Ale kommun. 

 

Vi samverkar med RF-SISU Västra Götaland när det gäller utbildningar för våra idrottsföreningar. RF-SISU erbjuder massor av digitala utbildningar. Några av utbildningarna publiceras på den här sidan, hela utbudet hittar du i RF-SISU:s kalender.

Hela kursutbudet hos RF-SISU Västra Götalandlänk till annan webbplats

Digital utbildning: Digitala möten

17 november, kl 18.00-20.30

Föreläsare är Sammi Kaidi, ordförande i Svenska E-sportförbundet. Sammi har lång erfarenhet av att ha kommunicerat digitalt i olika mötesforum. Här får du tips och råd från en riktig expert.

Under denna föreläsning går vi igenom verktyg som kan vara lämpliga för din förening att använda. Vi ger tips om hur man kan genomföra mötena och vad man behöver tänka på. Föreläsningen behandlar både video-funktioner och dokumentation vid digitala möten. Vi ger er kunskapen för att kunna övergå till fler digitala möten och få en positiv upplevelse av detta. Ni får testa på att genomföra digitala möten. Föreläsningen har till syfte att hjälpa er över de trösklar som kan finnas för att använda sig av digital mötesteknik.

Anmälan samt mer informationlänk till annan webbplats

Digital utbildning: Physical Literacy

18 november, kl 18.00-20.30

Vi lever idag i en tid där både barn, unga och vuxna blir allt mer stillasittande.
Detta sker trots att allt mer forskning visar hur viktig fysisk aktivitet är för kroppens välmående och utveckling.

Svenska Budo & Kampsportsförbundets utbildning inom projektet MotoriQ lär ut hur vi genom Physical literacy kan skapa rörelsekompetens som leder till motivation, självförtroende, glädje och framför allt ett aktivt deltagande i fysiska aktiviteter.

Syfte och mål
Utbildningens mål är att introducera och skapa kunskap om vad Physical literacy är och hur det används vid träning av barn och ungdomar. Deltagarna kommer få med sig grundläggande kunskap i hur rörelsekompetens kan användas som verktyg för att skapa motivation, glädje och självkänsla hos barn och ungdomar så att de väljer att delta i fysiska aktiviteter.

Målgrupp
Ledare, tränare och föräldrar som vill lära sig mer om hur de kan bidra till att barn och ungdomar blir mer fysiskt aktiva.

Deltagaravgift
300 kr/deltagare, max 500 kr/förening om ni är fler från er förening.

Anmälan samt mer informationlänk till annan webbplats

Digital föreläsning: Så söker ni anläggningsstöd

19 november, kl 18.00-20.30

Informationskväll om möjligheterna till ekonomiskt stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.

Innehåll

  • Riksidrottsförbundets stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.
  • Vilka är de 6 stöd som föreningar kan söka inom anläggningsstödet?
  • Vad kan beviljas stöd?
  • Hur går en ansökan till?

Syfte och mål
Du som deltagare får information om kriterierna för att få ekonomiskt stöd till anläggningar och idrottsmiljöer via Riksidrottsförbundet samt hur ansökningsförfarandet går till. Vi informerar också kortfattat om möjlighet till stöd via Allmänna Arvsfonden.

Målgrupp
Kvällen vänder sig till organisationsledare i föreningar som vill utveckla sin anläggning.

Deltagaravgift
Kostnadsfritt

Anmälan samt mer informationlänk till annan webbplats

Digital morgonföreläsning: Små lirare - Med idrotten som livsstil

20 november, kl 8.30-9.30

Få inspiration från och lär av tennisens ”Små lirare”. Före detta tennisproffset Magnus Gustafsson grundade ”Små lirare” med fokus på tennis som livsstil, sportslig utveckling och lagkänsla inom individuell idrott. Tillsammans med Helena Thornadsson, regionschef på Svenska Tennisförbundet Göteborg, ges ni en föreläsning om ”Små lirare”.

I Små Lirare får barn möjlighet att i ett långsiktigt perspektiv utvecklas utifrån egna förutsättningar i en så avspänd miljö som möjligt. Målet är att idrott och tennis ska bli som en livsstil för barnen oavsett hur man utvecklas sportsligt samt även hur man bygger en lagkänsla i individuella idrotter. Initiativet startade 2012 med en liten grupp barn då f.d. tennisproffset Magnus Gustafsson ville ge sin son samma roliga och glädjefyllda resa med tennis genom livet som han själv haft.

Idag finns det 13 olika grupper med Små Lirare i Göteborgsregionen och aktiviteterna drivs tillsammans med Svenska Tennisförbundet Göteborg.

Målgrupp
Alla idrottsintresserade i hela Sverige.

Kostnad
Kostnadsfri för samtliga deltagare.

Anmälan samt mer informationlänk till annan webbplats

Digital föreläsning: Psykisk Hälsa med Mia Börjesson

23 november, kl 18.00-20.30

Mia Börjesson är utbildad socionom med mångårig erfarenhet av att möta barn och unga enskilt och i grupp.

Denna kväll pratar Mia om hur ledare och föräldrar kan göra i hälsofrämjande samtal med tonåringar och unga vuxna (11-25 år). Hur tar vi svåra samtal, hur gör vi för att nå de unga och ge dem verktyg för att ta sig vidare i livet? Målsättningen med kvällen är att ge dig som ledare och vuxen verktyg att jobba med psykisk hälsa och välmående hos de aktiva.

Föreläsningen är kostnadsfri. Debiteringsavgift på 300 kr utgår vid anmälan, men ej meddelad frånvaro innan den 20/11.

Var god och meddela om ni anmält er, men fått förhinder så att vi kan ge någon annan chansen att delta på föreläsningen. Vi kommer köra utbildningen digitalt pga nya restriktioner i Västra Götaland.

Sista anmälningsdag 16/11.

Anmälan samt mer informationlänk till annan webbplats

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenterlänk till annan webbplats

Sidan kontrollerades av:

den 2020-11-13