Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Föreningar, föreningsliv

Ale har av tradition ett mycket starkt och brett föreningsliv.

Det finns föreningar för så gott som alla intressen och smakriktningar. Från de riktigt stora idrottsföreningarna med flera hundra medlemmar, fina anläggningar och klubbhus till de minsta specialföreningarna med något tiotal aktiva entusiaster.

Föreningar viktiga för barn och ungdomar

Föreningslivet i Ale spelar en mycket viktig roll i att ge barn och ungdomar bra uppväxtvillkor och att erbjuda mötesplatser för våra kommuninvånare. Ale kommun stödjer föreningslivet genom lokaler, anläggningar och bidrag. Det ekonomiska stödet styrs genom bidragsbestämmelserna.  Där sägs bland annat att barn- och ungdomsverksamhet är prioriterad, liksom verksamhet som syftar till att utveckla ett demokratiskt, socialt och ekonomiskt ansvarstagande.

Vikten av att skapa positiva miljöer för ungdomar samt att stimulera till engagemang och verksamheter mot våld, droger och främlingsfientlighet är också utpekade som viktiga områden.

Föreningsregister

I tjänsten Interbook Go finns kommunens föreningar listade Länk till annan webbplats.. Här kan du kan söka efter en speciell förening eller så söker du på aktiviteter eller ort för att få fram föreningen.

Föreningsstöd och -rådgivning

Tjänstepersonerna på Kultur & fritid finns tillgängliga för såväl fysiska som digitala möten. Behöver din förening stöd med t.ex. bidragsansökan, föreningsutveckling, utbildning, lokaler eller något annat? Maila till alefritid@ale.se om ni önskar boka ett möte. 

Fysiskt träffar ni oss i Ale kommunhus, Ale Torg 7 i Nödinge.

E-tjänst för föreningar

Som förening i Ale kommun har du möjlighet att använda vår e-tjänst för att söka och boka lediga tider i sport- och idrottshallar samt att söka bidrag. Här kan du se vilket bidrag du har fått, aktuella bokningar och uppdatera föreningens uppgifter. Utnyttja även vår e-tjänst för att söka aktivitetsbidrag, registrera medlemmar, lägga in närvaro och direktkoppla till Riksidrottsförbundet.

E-tjänsten för föreningar Länk till annan webbplats.

Arkivering

Vill din förening arkivera och bevara er föreningshistoria och viktiga dokument? Kommunen har ett samarbete med föreningsarkivet i Mölndal, där alla föreningar kan få hjälp med arkivering till en subventionerad kostnad. Vill du veta mer, så gå in på www.foreningsarkivet-svg.se Länk till annan webbplats..

Kontakt

Du når oss på alefritid@ale.se.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den