Publicerad: 2016-10-20 14.17

Andreaa från Rumänien samarbetar med Ale Tingstad B&B

Andreaa Preluca från Rumänien har de senaste åren utvecklat sitt entreprenörskap inom besöksnäringen i Portugal, Spanien, England och Island. Nu har hon varit i drygt tre månader på Ale Tingstad Bed and breakfast utanför Skepplanda för att dels få nya erfarenheter men också dela med sig av sina.

Näringslivsenheten i Ale driver projektet Excite tillsammans med några av de mest tongivande parterna på området i Europa. (Parterna är allt från European Creative Business network ,EBN, med bas i Rotterdam till European Center for Creative Economy, ECCE, i Ruhrområdet.)

Projektet innebär att åtta entreprenörer inom kreativa näringar kommer samarbeta med åtta olika företag i Ale i sommar/höst. Projektet är unikt då det är första gången så många kreatörer parallellt går in i lika många privata företag i en kommun. Liknande projekt har gjorts med kreatörer på offentliga arbetsplatser men dock ej på privata.

Målet är att utveckla Ales företag genom nya grepp, utveckla de entreprenörer som kommer till Ale samt sätta Ale på kartan som en kommun där man vågar gå utanför komfortzonen för att driva utveckling.

Sidan Skapades av:

den 2017-06-26