Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Integritetsbestämmelse för Ale kommun

GDPR (General Data Protection Regulation) är en dataskyddsförordning som börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. Den ersätter nuvarande Personuppgiftslagen (PUL). I stora delar är förordningen väldigt lik Personuppgiftslagen, men skyddet för din personliga integritet stärks och du får större kontroll över dina personuppgifter.

Därför sparar vi personuppgifter

Ale kommun sparar personuppgifter i sina olika verksamheter för att kunna ge dig så bra service som möjligt. Vissa personuppgifter måste vi spara för att kunna leva upp till våra myndighetskrav. Annan behandling av personuppgifter bygger på frivillighet, vilket kan vara bilder eller filmer till exempel.
För dig som surfar på ale.se kommer det inte innebära någon förändring, vi sparar ingen personlig information när du bara besöker webbplatsen. Däremot kan du välja att följa vissa sidor och få mail skickade när informationen uppdateras. Då behöver vi spara din e-postadress. Den sparas sedan så länge sidan du prenumererar på finns kvar, eller du väljer att avprenumerera.

Dina rättigheter stärks

Det är viktigt för oss att dina personuppgifter är skyddade och sparas på ett säkert sätt. Vi har rutiner för hur vi sparar personuppgifter och varför. Vi sparar inte heller några personuppgifter längre än vad som behövs. Du har rätt att få veta vilken information Ale kommun har om dig och du har rätt att uppdatera eller radera dina uppgifter. Däremot får vi inte radera uppgifter som lagen kräver att vi behåller. Du har rätt att få kopior på dina personuppgifter som vi har sparat i ett strukturerat format.

Begära ut dina uppgifter eller lämna synpunkter

Personuppgiftsansvarig för Ale kommun är de politiska nämnderna. Om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen eller raderar dina uppgifter kan du kontakta oss. Detta gör du enklast genom att personligen besöka Kommunhus Nödinge, Ale torg och Kontaktcenter. På plats fyller du i en blankett och formellt ansöker om att få ut de uppgifter vi har om dig. I samband med detta behöver du visa upp gällande id-handling. Din ansökan ska behandlas inom 30 dagar enligt förordningen.

Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att höra av dig till Datainspektionenlänk till annan webbplats.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-11-22 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.