Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Ale i 360 grader

Ale i 360 grader är ett arbete där vi hanterar komplexa frågor tillsamman och försöker minska avståndet mellan Alebor, tjänstepersoner och politiker. Detta gör vi genom dialog. Med dialoger kan vi hitta nya möjligheter att mötas, skapa någonting nytt och försöka hantera svåra frågor tillsammans.

Varför 360 grader?

Det finns många utmaningar i dagens samhälle, i Sverige och i Ale. Det kan handla om hur vi ska skapa ett tryggt samhälle, hur vi ska ta hand om vår natur eller hur grundservicen till alla Alebor ska se ut när Ale växer och blir större. Ingen klarar det här ensam, vi behöver vara många fler för att kunna göra skillnad. Ale i 360 grader är därför både ett arbetssätt och ett förhållningssätt som syftar till att hantera komplexa frågor och samtidigt stärka befintliga demokratiska processer.

Att arbeta i Ale 360 betyder att vi lyssnar in, formulerar och förstår frågor från hela varvet av vårt samhälle, även bland dem som vanligtvis inte hörs eller brukar delta. För att kunna hantera dessa frågor behöver vi formulera, pröva och lösa problem tillsammans i Ale. Ingen klarar det här själv. Arbetet i 360-grader inkluderar flera perspektiv samtidigt.

Vad händer nu?

Det har skapats en mindre arbetsgrupp på cirka 30 person som kallas 'Expeditionsgruppen'. Gruppen består av Alebor, personer som arbetar i Ale och politiker. Gruppen ska träffas 4 gånger och hantera perspektiv kring 'det mänskliga mötet'.

Under dessa tillfällen kommer de ta sig an frågor och perspektiv kopplade till 'det mänskliga mötet' på 4 olika sätt för att identifiera vad som kan göras för att Ale kommun ska kunna möta utmaningar i framtiden och varför det ska göras.

Vad har hänt?

Den 19 september träffades Alebor, personer som arbetar i Ale och politiker och diskuterade tillsammans varför 'det mänskliga mötet är viktigt' och hur vi bör arbeta med frågan i kommunen. Under kvällen fick deltagare anmäla sig till att vara med i en mindre arbetsgrupp som kallas 'Expeditionsgruppen'. Den gruppen ska träffas 4 gånger under hösten 2019 - början på 2020.

Har du frågor eller vill veta mer om arbetet?

Läs vidare på någon av följande sidor:

Perspektivinsamling

Stormöte 6 mars

Eller hör av dig till ale360@ale.se eller Kontaktcenter på 0303-70 30 00.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-12-05 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.