Publicerad:

LSS-boendet i Skepplanda klart för inflyttning

Socialnämndens ordförande Tyrone Hansson (FiA) och enhetshef Emilia Svanström klippte tillsammans bandet när de två gruppboendena invigdes. Här ska totalt 12 hyresgäster bo och de första flyttar in i september.

- Det känns jättehärligt att vi har två färdiga hus och verksamheter som är redo att dra igång efter sommaren. Husen har stora utrymmen, fint ljusinsläpp och härliga färger, säger enhetschef Emilia Svanström.

Tyrone Hansson och Emilia Svanström inviger LSS-boendet genom att klippa bandet

Tyrone Hansson och Emilia Svanström förklarar LSS-boendet invigt. Foto: Jonas Termén/Ale kommun

I Skepplandas båda gruppboenden har de boende egna lägenheter med egen ingång. Dessutom finns det gemensamma utrymmen där man kan träffa de andra som bor i huset. Det har också anlagts en boulebana, något socialnämndens ordförande Tyrone Hansson är speciellt nöjd med.

- Själva grejen är att man ska kunna komma hit, umgås, göra något ihop, ta en fika, spela boule. Det känns gott, säger Tyrone Hansson.

Arbetsplats för 25 personer

Personalgruppen kommer att bestå av totalt 25 personer och verksamheterna är bemannade dygnet runt för att de boende alltid ska få det stöd de behöver.

- Det är ett taggat gäng. Många har sökt sig hit just för att de tycker att det känns väldigt roligt att få vara med vid en uppstart och få vara med från början och forma verksamheten, säger enhetschef Emilia Svanström.

Hitta hit   > Länk till annan webbplats.

den