Publicerad:

Kommunalråden om verksamhetsåret 2020

Ett år där coronapandemin satte stor prägel på Ale kommun som lokalsamhälle och organisation. Men också ett år med ett rekordstort ekonomiskt överskott och verksamheter som i det stora hela uppfyllt sina mål. Så kan Ale kommuns årsredovisning för 2020 i mycket grova drag sammanfattas.

I filmen hör ni kommunstyrelsens ordförande Mikael Berglund (M) och förste vice ordförande Monica Samuelsson (S) ge sin syn på verksamhetsåret 2020.

Kommunfullmäktige godkände årsredovisningen

Ale kommuns årsredovisning är kommunstyrelsens rapport till kommunfullmäktige om den samlade verksamheten och ekonomin för året. I den går bland annat att läsa att Ale kommun gjorde ett ekonomiskt resultat på 125 miljoner kronor vilket är 45 miljoner mer än budgeterat. Den största orsaken till det stora överskottet är att staten skjutit till extra pengar till kommunerna på grund av pandemin.

Årsredovisningen godkändes i kommunfullmäktiges sammanträde 29 mars. Här kan du läsa årsredovisningen i sin helhet. Pdf, 67 MB. Länk till annan webbplats.

Ekonomichef Ken Gunnesson kommenterar årsredovisningen

Hitta hit   > Länk till annan webbplats.

den