Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Livet på Nolbäckens förskola

Nu är det en dryg månad sedan Nolbäckens förskola i Nol invigdes och både barn och personal har börjat finna sig till rätta. I filmen får ni följa barn och pedagoger på skeppet Eld under en dag.

- Det fungerar jättebra. Vi har stora förutsättningar och möjligheter att kunna jobba med ett stort barnfokus, säger förskollärare Linda Samuelsson.

Stora luftiga ytor, bra ljus och en stor variation av olika miljöer för barnen att leka och lära i, är det samlade intrycket av ett besök på förskolan.

- Vi skapar lärmiljöer som är utforskande för barnen. Vi vill att de ska möta ett lärande under hela dagen. Från det att de kommer på morgonen tills att de går hem, säger Eva Henrysson som är Nolbäckens rektor.

Eva Henrysson är också väldigt nöjd med att pedagogerna var delaktiga under hela byggprojektet, från det att förskolan började planeras.

Förskola för 144 barn

Nolbäckens förskola har två våningar och är uppdelad i tolv mindre enheter. Skolgården är uppdelad i olika zoner. En trygg zon för de yngre barnen och aktiv och vild zon för de äldre.

På förskolan finns det fyra skepp, två skepp för yngre barn och två skepp för äldre barn. Inom varje skepp delas barnen i tre grupper för att få möjlighet att vara i mindre sammanhang under största delen av dagen

  • Eld 1-3 år
  • Jord 1-3 år
  • Vatten 3-5 år
  • Luft 3-5 år

Ny förskola på gång

På Norra Kilandavägen i Nödinge pågår just nu bygget av Lövängens förskola. Den byggs enligt samma principer som Nolbäcken och Svenstorps förskola och beräknas stå klar för inflyttning första kvartalet 2022. Du kan läsa mer om bygget av Lövängens förskola här. Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hit   > Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den