Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Fakta om Ale kommun

Ale kommun föddes 1974 och bildandet var ett resultat av riksdagsbeslutet om att Sverige skulle inrätta storkommuner. De tre kommunerna Nödinge, Starrkärr och Skepplanda gränsade till varandra och samarbetade först i vad som kallades Surte kommunblock, innan de tillsammans bildade Ale kommun.

Idag är Ale är en attraktiv kommun med 27 842 invånare med ett strategiskt läge mellan Göteborg och Trollhättan och med naturen in på knutarna. Här kan du både bo, arbeta och njuta av din fritid på bästa möjliga vis. I Ale samsas moderna bostadsområden med vidsträckta naturområden och idyllisk landsbygd.

I samband med utbyggnaden av E45:an, som invigdes 2012, finns även en ny lokalväg som förbinder alla Ales samhällen. Järnvägen har byggts ut till dubbelspår där pendeltågen stannar på fem nybyggda pendeltågstationer i Surte, Bohus, Nödinge, Nol och Älvängen var 15:de minut i högtrafik.

Service i form av grundskola, barnomsorg och äldreomsorg är väl utbygg och här finns flera moderna vårdcentraler. Älvängens centrum och Ale torg hör till favoritplatserna när det gäller shopping.

Som gammal kulturbygd finns det många unika miljöer. Glasbruksmuséet, Vikingagården och hembygds-gårdarna är bara några av intressanta utflyktsmål, tillsammans med den stora turistattraktionen för skidåkare och downhill-aktiviteter - ”Alebacken”.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hit   > Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den