Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

HBTQI-certifiering

Verksamhetsområde Funktionsstöd satsar på kompetensutveckling inom HBTQI*-kunskaper. En utbildningssatsning som landar i en certifiering av de aktuella verksamheterna.

Två kvinnligt kodade personer går med en barnvagn och ler.

Fotograf: Marcus Lundstedt/Scandinav

Vad är en HBTQI-certifiering?

HBTQI-certifieringen är en process där en verksamhet med stöd av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter påbörjar, eller förstärker, ett strategiskt arbete med syfte att skapa en god arbetsmiljö och ett HBTQI-kompetent bemötande.

Varför HBTQI-certifiering?

Som offentlig verksamhet är det viktigt att inkludera alla invånare. Där ser vi en möjlighet för utvecklig och ett kunskapslyft i att reflektera och agera mer inkluderande.

Fortsatt arbete efter certifieringen

Certifieringen landar i en handlingsplan som enheterna kan arbeta vidare med. I dagsläget är det ett antal arbetsgrupper inom område funktionsstöd som utbildats och fått cerifiering. Förhoppningen är att det framöver är fler enheter som blir certifierade med hjälp av utökade statsbidrag.

*HBTQI är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter samt intersexpersoner.

Kontakt

Eventuella frågor hänvisas till:

E-post: hbtqi@ale.se 

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den