Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Folköl och tobak

Försäljning av folköl

Den som driver detaljhandel eller servering av folköl är skyldig att anmäla verksamheten till Tillsynsmyndigheten i Göteborg. Tänk på att anmäla innan försäljningen startar, annars kan du bli skyldig att betala vite.

Ägaren ska upprätta ett egentillsynsprogram som ska innehålla information till anställda om egna regler och rutiner vid försäljning av öl och om alkohollagens bestämmelser. Dessa rutiner ska dokumenteras skriftligt.

Försäljning av tobak

Den som i näringsverksamhet säljer tobaksvaror till konsumenter ska anmäla försäljningen till Tillsynsmyndigheten i Göteborg. Anmälan ska ske innan försäljningen sätts igång, annars kan vite utdömas.

Tobaksvaror får enligt tobakslagen inte säljas eller på annat sätt lämnas ut i näringsverksamhet till någon under 18 år. Denna åldersgräns gäller alla tobaksvaror såsom snus, piptobak, rulltobak, cigarrer, cigariller med mera.

Vid försäljning av tobak är du skyldig att ha ett egentillsynsprogram. Syftet med egentillsynsprogrammet är  främst att säkerhetställa att åldersgränsen efterlevs.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenterlänk till annan webbplats

Sidan kontrollerades av:

den