Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Hej turist!

Hej turist! är ett skräddarsytt paket fullproppat med användbara tjänster för dig som driver eller ska starta ett turismföretag. Du kan använda paketet för att utveckla tjänster/produkter, öka din digitala närvaro, bygga nätverk eller för att komma igång med ditt nya företag.

Ale Accelerate är en accelerator för nyföretagande

Paketet för dig som vill locka turister!

Paketet består av flera tjänster som levereras av oss på Näringslivsenheten tillsammans med våra samarbetspartners Business Region Göteborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ALMI Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Tikitutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Community-based Tourism, Turistrådet Västsverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Lödöseleden - Pilgrim Göta Älvlänk till annan webbplats.

Hej Turist! Program för våren 2020

Vill du utveckla ditt företag eller bara utforska en bra idé inom besöksnäring och Ale som destination? Med vårt program Hej Turist! hjälper vi dig som vill vara med att förverkliga dina drömmar, hitta samverkanspartners och marknadsföra ditt erbjudande. Tillsammans ska vi utveckla vår gemensamma evenemangsida Göta Älv på Vastsverige.com: https://www.vastsverige.com/gotaalv/länk till annan webbplats 

Läs mer om hur du kan delta i Turistrådets aktiviteter och om Sverige - Norden - Världenlänk till annan webbplats


# Pausa vardagen Nätverk

Pausa vardagen är ett kunskaps- och kompetensnätverk med föreläsningar, work shops och kurser för att utveckla och marknadsföra destinationer tillsammans. Målet är ökad samverkan i Ale på lång sikt. Vi bjuder på fika. Arrangeras i samverkan med Tikitut Community-based Tourism.

När och var: Nätverket träffas varannan onsdag kl 17-20 på Ale kommun, Ale Torg 7, Nödinge

Datum: 12 februari, 19 februari, 5 mars (OBS! torsdag), 18 mars, 1 april, 15 april, 29 april och 13 maj

Anmäl dig till nätverket Pausa Vardagen härlänk till annan webbplats

Läs mer om Tikitut Community-based Tourism härlänk till annan webbplats

# Digital Närvaroanalys

Under 2020 ska vi fokusera på att det vara enkelt att hitta, boka och köpa tjänster och produkter inom Äta-Bo-Göra hos oss i Ale.

I samarbete med Turistrådet Västsveriges erbjuder vi digital närvaroanalys. Jag gör en genomlysning av din digitala närvaro idag. Sedan träffas vi på ett möte, ca 60 minuter, jag presenterar min analys och lämnar över förslag på hur du kan förbättra din digitala närvaro. Vi går ex. igenom din hemsida, Google my business och sociala media.

Häng på och sätt Ale på kartan!

# Fotografering

En viktig del av att vara framgångsrik på sociala medier och lyckas med sin hemsida är bra bilder och filmer. Ska man marknadsföra sig gemensamt med andra kan det vara en fördel att ha samma bildspråk. Därför kommer vi att erbjuda dig som deltar i Hej Turist! fotografering av din destination. Dessa bilder kan du själv använda i din marknadsföring och de kommer även att finnas i en gemensam bildbank samt användas för att marknadsföra din destination på vastsverige.com/gotaalv/.

# Hej Turist! Norden

Detta erbjudande ges för företag som är partners till Pilgrim Göta Älv/ Lödöseleden.

Vi hjälper dig som har en verksamhet inom bo-äta-göra och som vill utveckla ett partnerskap med Pilgrim längs Göta älv att utveckla din destination.

#Digital närvaroanalys: Vi kommer att göra en analys av din nuvarande digitala närvaro och därefter träffas vi ett par tillfällen under våren för att stärka din digitala närvaro tillsammans. Vi kommer ut till dig och din verksamhet och har möjlighet att jobba hands on med hemsida, sociala media och hållbarhet tillsammans.

#Studiebesök: Vi kommer bjuda in till ett studiebesök på en s.k. Världen-destination - Hyssna Kvarn 6 mars, där vi kan lära oss om hur Hyssna kvarn har utvecklat sin destination kring vandringsturism och få med oss goda exempel som kan överföras till våra destinationer i Ale.

#Fotografering: Vi kommer erbjuda fotografering av din destination. Dessa bilder kan du själv använda i din marknadsföring och de kommer även att finnas i en gemensam bildbank samt användas för att marknadsföra din destination på vastsverige.com/gotaalv/.

Kontakta mig så berättar jag mer

Varmt välkommen att höra av dig till mig! Diana Olsson Waage på 0733-057555 eller diana.olsson-waage@ale.se så bokar vi in ett första möte.

Service är allt för turismproducenter! Turistrådet Västsverige har tagit fram en digital utbildning för dig som vill vässa ditt värdskap. Utbildningen gör du när du vill – den tar ca 60 minuter.

Läs mer och anmäl dig till denna kurs härlänk till annan webbplats

I ett affärsutvecklingsprogram får du möjlighet att utveckla din idé på riktigt. Här har vi samlat program som vi tror ger värde till dig som vill starta eller utveckla en tjänst- eller produktidé som når turister.

Under våren 2020 ges Utvecklingsdialog och Almi Akademi i samverkan med Almi Företagspartner Väst. Almi Akademi hjälper dig att starta och utveckla din idé eller företag!

Läs mer och boka din plats i vårt kalendarium! Läs mer och boka här!länk till annan webbplats

Under hösten 2020 erbjuder vi Företag365 i samarbete med Business Region Göteborg för dig som redan driver ett företag men som vill växa!

Läs mer och boka din plats i vårt kalendarium! Läs mer och boka här!länk till annan webbplats

Om din idé innebär att du ska söka tillstånd hos kommunen, hjälper vi dig vidare med detta.

Onlinekurs där du själv bestämmer när och var du deltar. Kursen ges på engelska och ger dig grunderna i att starta och utveckla en turismverksamhet. Här kan du läsa mer om kursen Tourism & Travel Management.länk till annan webbplats

Onlinekurs där du själv bestämmer när och var du deltar. Kursen lär ut grunderna i digital marknadsföring via google. Gå in på ALMIs webbplats och klicka på kurslänkenlänk till annan webbplats

När du utvecklat din nya tjänst/produkt och gått något av affärsutvecklingsprogrammen i paketet erbjuder våra partners flera möjligheter till vidare utveckling tillsammans med oss och våra partners- antingen som en del av Västsverige.com som Sverige- Norden eller Världenföretag och/eller som en certifierad partner till Lödöseleden - Pilgrim Göta Älv och konceptet Äta-Bo -Göra.

Det finns även många andra partners som kan hjälpa dig vidare - Almi har flera tjänster för dig som just startat eller vill växa. Vi vill särskilt rekommendera Almis Utvecklingsdialoglänk till annan webbplats, Växa smartlänk till annan webbplats och Mentorprogramlänk till annan webbplats.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Vilket affärsutvecklingsprogram passar dig?


Företag 365

Almi Start

Tourism & Travel

Digitalakademin

Fokus

Utveckla

Starta/Utveckla

Turism

Google

Fysiska träffar

Ja

Ja

Nej

Nej

Flexibilitet

Fasta dagar

Boka tid

När du vill

När du vill

Timmar

12

 

3-12


20-40

20-40

Certifiering

Nej

Nej

Ja

Ja

Pris

Kostnadsfri

(1500 kr vid no show)

Kostnadsfri

99 dollar för certifikat

Kostnadsfri


Ale Accelerate är en accelerator för nyföretagande

Kontakt

Näringslivschef

Daniela Ölmunger
daniela.olmunger@ale.se

Projektledare

Johan Norling
johan.norling@ale.se

Vill du ringa till oss?
Du når oss på 0303-70 30 00

Näringslivsutvecklare

Diana Olsson Waage
diana.olsson-waage@ale.se

Per Brohagen (80%)
per.brohagen@ale.se

Aida Karimli (föräldraledig)
aida.karimli@ale.se


Kristina Engstrand (föräldraledig) 
kristina.engstrand@ale.se

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Sidan kontrollerades av:

den 2020-03-13 

 

KOMMUNKARTA

I kommunkartan hittar du förskolor,
äldreboenden, badplatser, bibliotek,
detaljplaner och mycket mer.

Öppna kommunkartan i nytt fönster >> länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Karta över var du hittar förskolor, lekplatser, äldreboenden med mera.