Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Hej turist!

Hej turist! är ett skräddarsytt paket fullproppat med användbara tjänster för dig som driver eller ska starta ett turismföretag. Du kan använda paketet för att utveckla tjänster/produkter eller för att komma igång med ditt nya företag.

Ale Accelerate är en accelerator för nyföretagande

Paketet för dig som vill locka turister!

Paketet består av flera tjänster som levereras av oss på Näringslivsenheten tillsammans med våra samarbetspartners Business Region Göteborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ALMI Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Tikitutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Turistrådet Västsverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Boka din plats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dessa tjänster ingår i paketet

Du får träffa Kristina eller Diana som jobbar som näringlivsutvecklare i kommunen. Tillsammans gör vi en första ”scanning” av din idé. Träffen tar ca 60 minuter.

Här får du träffa oss eller någon av våra partners för att utveckla din idé. Mötet tar ca 90-120 minuter och du får med dig en handlingsplan som hjälper dig att gå från ”dröm” till verklighet.

Service är allt för turismproducenter! Turistrådet Västsverige har tagit fram en digital utbildning för dig som vill vässa ditt värdskap. Utbildningen gör du när du vill – den tar ca 60 minuter.

Med Turistrådet Västsveriges digitala analys tittar vi på din digitala närvaro i sociala kanaler. Analysen genomförs av Kristina eller Diana som är näringlivsutvecklare i kommunen. När analysen är klar träffas vi på ett möte, ca 60 minuter. På mötet får du veta vad vi hittat i analysen. Du får också med dig förslag på förbättringar/förändringar.

I ett affärsutvecklingsprogram får du möjlighet att utveckla din idé på riktigt. Vi har samlat fyra program som vi tror ger värde till dig som vill starta eller utveckla en tjänst- eller produktidé som når turister. Du kan läsa mer om programmen längre ner på sidan.

När du deltar i vår satsning Hej turist! får du en personlig kontakt till oss på näringslivsenheten. Näringslivsutvecklare Kristina eller Diana kommer att hålla kontakt med dig under hela paketet. Om din idé innebär att du ska söka tillstånd hos kommunen, hjälper vi dig vidare med detta.

När du utvecklat din nya tjänst/produkt och gått något av affärsutvecklingsprogrammen i paketet erbjuder våra partners flera möjligheter till vidare utveckling.

Almi har flera tjänster för dig som just startat eller vill växa. Vi vill särskilt rekommendera Almis Utvecklingsdialoglänk till annan webbplats, Växa smartlänk till annan webbplats och Mentorprogramlänk till annan webbplats.

Få värdecheck på 750 kr till valfri kurs

Tjänsterna i paketet är tillsammans värda över 10 000 kr. De flesta tjänsterna i paketet är kostnadsfria, finansierade av oss eller våra partners. Några kurser har en avgift. När du anmäler dig till paketet så får du en värdecheck upp till 750 kr som du kan använda för att hel- eller delfinansiera en kurs. För att få värdechecken ska du före/efter programmet:

  • Träffa oss för en första analys av din idé eller koncept
  • Ta fram en handlingsplan för hur du ska realisera din idé

Vilket affärsutvecklingsprogram passar dig?


Företag 365

Almi Start

Tourism & Travel

Digitalakademin

Fokus

Utveckla

Starta/Utveckla

Turism

Google

Fysiska träffar

Ja

Ja

Nej

Nej

Flexibilitet

Fasta dagar

Boka tid

När du vill

När du vill

Timmar

12

6

20-40

20-40

Certifiering

Nej

Nej

Ja

Ja

Pris

1500 kr (750 kr med värdecheck)

Kostnadsfri

99 dollar för certifikat

Kostnadsfri


Företagsutvecklingsprogram i workshopformat om fyra fysiska träffar á 3 timmar där får nyttig kunskap om marknadsföring, prissättning, försäljning & varumärke. Programmet vänder sig till dig som varit igång ett tag och som känner att du vill utvecklas som företagare. Programmet arrangeras i Surte Glasbruksmuseum under hösten, start 26/9. Läs mer om företag 365 här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Almi erbjuder en kostnadsfri workshopsserie i fyra delar. Serien vänder sig till dig som ska starta eller varit igång ett år eller två. Du får hjälp att identifiera och definiera din idé och möjlighet att prata med andra i din situation. Programmet arrangeras i Ale vintern/våren 2020. Datum och lokal är ännu ej bestämt.

Onlinekurs där du själv bestämmer när och var du deltar. Kursen ges på engelska och ger dig grunderna i att starta och utveckla en turismverksamhet. Här kan du läsa mer om kursen.länk till annan webbplats

Onlinekurs där du själv bestämmer när och var du deltar. Kursen lär ut grunderna i digital marknadsföring via google. Här kan du läsa mer om kursenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Boka din plats

Verkar detta intressant? Boka din plats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, så tar vi kontakt.

Ale Accelerate är en accelerator för nyföretagande

Kontakt

Näringslivschef

Daniela Ölmunger
daniela.olmunger@ale.se
0303-70 30 00

Projektledare

Johan Norling
johan.norling@ale.se
0303-70 30 00

Näringslivsutvecklare

Kristina Engstrand (föräldraledig) 
kristina.engstrand@ale.se
0303-70 30 00

Diana Olsson Waage
diana.olsson-waage@ale.se
0303-70 30 00

Fredrika Selinder
fredrika.selinder@ale.se
0303-70 30 00

Aida Karimli (föräldraledig)
aida.karimli@ale.se
0303-70 30 00


Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-09-19 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.