Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Mark och lokaler

Ale kommun växer. I dag är vi en naturlig del av storstadsregionen Göteborg. Vi har inga vägtullar eller bilköer. Men vi har en Europaväg som går genom kommunen och bildar en naturlig länk mellan Göteborg och Trollhättan. Längs med den vägen bygger vi nya lokaler utifrån dina behov och önskemål. För att behålla vår goda tillväxt har vi gjort det enkelt för dig att etablera ditt företag i Ale kommun.

Välkommen till Ale!

Goda skäl till att etablera sig i Ale

Här finns goda möjligheter till att expandera med prisvärda lokaler och låga markpriser. Kommunikationerna är goda både på väg, järnväg och vatten med flera hamnar längs Göta Älv.

Högst fyra veckors väntan för att få ett första möte med kommunens företagslots där du möter representanter för alla tillståndsinstanser. 70 % av alla kundärenden ska lösas vid första kontakten.

Hitta ledig mark

I Markdatabasen kan du hitta ledig mark i Ale och i övriga delar av Göteborgsregionen. Förutom att hjälpa dig hitta rätt läge för ditt företag, gör databasen det möjligt att analysera näringslivets behov av mark på ett nytt sätt.

  1. Markdatabasen Länk till annan webbplats.

Genom E-tjänst för intresseanmälan för kommunal mark i Ale kommun anmäler du intresse för ledig mark. Din intresseanmälan tas emot och matchas mot befintlig, redan detaljplanelagd verksamhetsmark. Intresseanmälan blir även en del i det fortlöpande arbetet med att ta fram nya detaljplaner.

  1. E-tjänst för intresseanmälan för kommunal mark i Ale kommun Länk till annan webbplats.

Kontakt

Näringslivschef

Per Brohagen
per.brohagen@ale.se

Näringslivsutvecklare

Aida Karimli
aida.karimli@ale.se

Vill du ringa till oss?
Du når oss på 0303-70 30 00


Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den