Ale kommuns logga

Det råder fortfarande totalt grill- och eldningsförbud i hela Västra Götalands län. Från och med den 14 augusti kl. 09.00 släpper Länsstyrelsen förbudet mot grillning på egen tomt. Det totala grill- och eldningsförbudet gäller därmed alla typer av grillar och bränslen på alla platser utanför egen tomt. Följ informationen om eldningsförbudet på Länsstyrelsens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Total ban on grilling and lighting fires in Västra Götaland. This includes all type of grills and fuels in all places. The ban do not include grilling in private gardens and back yards.

Lyssna på sidan Lyssna

Mark & lokaler

Ale kommun växer. Idag är vi en naturlig del av storstadsregionen Göteborg. Vi har inga vägtullar eller bilköer. Men vi har en nyrenoverad europaväg som går genom kommunen och bildar en naturlig länk mellan Göteborg och Trollhättan. Längs med den vägen bygger vi nya lokaler utifrån dina behov och önskemål. För att behålla vår goda tillväxt har vi gjort det enkelt för dig att etablera ditt företag i Ale kommun.

Välkommen till Ale!

Ale har, enligt SKL:s insiktsmätning 2015, Göteborgsregionens bästa bygglovsenhet samt ligger topp tre vad gäller företagsklimat i Göteborgsregionen enligt Svensk näringslivs ranking av företagsklimat 2015.

Fem goda skäl till att etablera sig i Ale

  1. Här finns goda möjligheter till att expandera med prisvärda lokaler och låga markpriser.
  2. Kommunikationerna är goda både på väg, järnväg och vatten med flera hamnar längs Göta Älv. (Först plats vad gäller vägnät, tåg och flyg enligt svenskt Näringslivs ranking som lanserades maj 2015).
  3. Högst fyra veckors väntan för att få ett första möte med kommunens företagslots där du möter representanter för alla tillståndsinstanser.
  4. 70 % av alla kundärenden ska vara lösta vid första kontakten 2018.
  5. Bygglov klart på 10 veckor.

”Man kan säga att resan mot ett större Ale har börjat, och kommit en bit på vägen. Sedan vi fick Alependeln och den nya E45:an har tillgängligheten ökat dramatiskt, det tar knappt 15 minuter att nå Ale med pendeln från centrala Göteborg.”

- Magnus Blombergsson, stadsarkitekt i Ale kommun

”Ale kommun har visat att man på allvar vill lyssna in de behov företagen har för att kunna växa och utvecklas. Näringslivsrådet driver tillsammans med näringslivsenheten fram ett allt starkare företagsklimat.”

- Helena Björklund, VD Ale veterinären samt ordförande i Ale Näringslivsråd

”För att få en stark utveckling gällande företagsklimat arbetar vi blocköverskridande med näringslivsfrågor. Vi ser det som en förutsättning för att attrahera företagsetableringar och verka för hållbar tillväxt.”

- Paula Örn, ordförande kommunstyrelsen (S) och Mikael Berglund, vice ordförande kommunstyrelsen (M)

Hitta ledig mark

I Markdatabasen kan du hitta ledig mark i Ale och i övriga delar av Göteborgsregionen. Förutom att hjälpa dig hitta rätt läge för ditt företag, gör databasen det möjligt att analysera näringslivets behov av mark på ett nytt sätt.

Markdatabasenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakt

Näringslivschef

Pia Areblad
pia.areblad@ale.se
0303-70 30 00

Näringslivskoordinatorer

Aida Karimli
aida.karimli@ale.se
0303-70 30 00

Kristina Engstrand
kristina.engstrand@ale.se
0303-70 30 00


Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-05-24 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.