Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Hej turist!

Hej turist! är ett skräddarsytt paket fullproppat med användbara tjänster för dig som driver eller ska starta ett turismföretag. Du kan använda paketet för att utveckla tjänster/produkter, öka din digitala närvaro, bygga nätverk eller för att komma igång med ditt nya företag.

Paketet för dig som vill locka turister!

Paketet består av flera tjänster som levereras av oss på Näringslivsenheten tillsammans med våra samarbetspartners Business Region Göteborglänk till annan webbplats, ALMI Västlänk till annan webbplats, Tikitutlänk till annan webbplats Community-based Tourism, Turistrådet Västsverigelänk till annan webbplats och Lödöseleden - Pilgrim Göta Älvlänk till annan webbplats.

Hej Turist!

Vill du utveckla ditt företag eller bara utforska en bra idé inom besöksnäring och Ale som destination? Med vårt program Hej Turist! hjälper vi dig som vill vara med att förverkliga dina drömmar, hitta samverkanspartners och marknadsföra ditt erbjudande.

Läs mer om hur du kan delta i Turistrådets aktiviteter och om Sverige - Norden - Världenlänk till annan webbplats

# Nätverk för samverkan

Söker du efter ett nätverk inom för ett öppet nätverk för alla företag inom besöksnäringen i hela Götaälvdalen. Här kommer du att kunna utveckla och marknadsföra din destination tillsammans med andra företag, föreningar och andra aktörer. Målet är ökad samverkan i Ale, Kungälv och Lilla edet på lång sikt.

Upplev Götaälvdalen

Gå in på Facebook och bli medlem i den privata gruppen @Upplev Götaälvdalen - inten grupp för samverkan. Här kan du utbyta tjänster och erfarenheter och hitta nya samarbeten med andra inom besöksnäringen.

Reko-ring Ale

Är du lokal mathantverkare och vill sälja dina produlter direkt till konsumenter i en Reko-ring?

Gå in på Facebook och bli medlem i den privata gruppen @Producenter Reko-ring Ale

# Digital Närvaroanalys

Under 2021 fokuserar vi på att det vara enkelt att hitta, boka och köpa tjänster och produkter inom Äta-Bo-Göra hos oss i Ale.

I samarbete med Turistrådet Västsveriges erbjuder vi digital närvaroanalys. Jag gör en genomlysning av din digitala närvaro tillsammans med dig och vi åtgärdar allt som går under sittningen. Därefter får du en handlingsplan och tips på nästa steg. Vi går ex. igenom din hemsida, Google my business och sociala media.

Häng på och sätt Ale på kartan!

Skicka ett mail till Diana.waage@ale.se och boka dina tre timmars personlig handledning!

# Bli bokningsbar på nätet

I samarbete med Svedest Destinationsutveckling erbjuder vi en timmas kurs som hjälper dig med tips och verktyg för att du ska kunna lösa så att dina tjänster och produkter blir bokningsbara på nätet. Kursen ligegr på vår hemsida och finns tillgänglig fram till den 30 juni 2021. Du hittar kursen på vår hemsida via den här länken!

# Porträtt-fotografering

Under januari och februari månad kommer du kunna boka porträttfotografering.

En viktig del av att vara framgångsrik på sociala medier och lyckas med sin hemsida är bra bilder och filmer. Ska man marknadsföra sig gemensamt med andra kan det vara en fördel att ha samma bildspråk. Därför erbjuder vi dig som deltar i Hej Turist! möjlighet att boka tid för porträttfotografering. Dessa porträtt kommr du kunna använda till din egen marknadsföring och de kommer även att läggas upp som en kampanj på Facebook - lär känna din besöksnäring under säsongen 2021.

Boka porträttfotografering genom att maila Fotograf Jennifer Nilsson

Kontakta mig så berättar jag mer

Varmt välkommen att höra av dig till mig! Diana Olsson Waage på 0733-057555 eller diana.olsson-waage@ale.se så bokar vi in ett första möte.

Service är allt för turismproducenter! Turistrådet Västsverige har tagit fram en digital utbildning för dig som vill vässa ditt värdskap. Utbildningen gör du när du vill – den tar ca 60 minuter.

Läs mer och anmäl dig till denna kurs härlänk till annan webbplats

I ett affärsutvecklingsprogram får du möjlighet att utveckla din idé på riktigt. Här har vi samlat program som vi tror ger värde till dig som vill starta eller utveckla en tjänst- eller produktidé som når turister.

Under hösten 2020 erbjuder vi Företag365 i samarbete med Business Region Göteborg för dig som redan driver ett företag men som vill växa!

Läs mer och boka din plats i vårt kalendarium! Läs mer och boka här!

Under våren 2021 ges Utvecklingsdialog och Almi Akademi i samverkan med Almi Företagspartner Väst. Almi Akademi hjälper dig att starta och utveckla din idé eller företag! Almi Utvecklingsdialog hjälper dig som har ett företag i tillväxt att göra en översyn och plan för att växa.

Vi återkommer med information och möjlighet att boka efter semestern.

Om din idé innebär att du ska söka tillstånd hos kommunen, hjälper vi på Näringslivsenheten dig vidare med detta.

Onlinekurs där du själv bestämmer när och var du deltar. Kursen ges på engelska och ger dig grunderna i att starta och utveckla en turismverksamhet. Här kan du läsa mer om kursen Tourism & Travel Management.länk till annan webbplats

Onlinekurs där du själv bestämmer när och var du deltar. Kursen lär ut grunderna i digital marknadsföring via google. Gå in på ALMIs webbplats och klicka på kurslänkenlänk till annan webbplats

När du utvecklat din nya tjänst/produkt och gått något av affärsutvecklingsprogrammen i paketet erbjuder våra partners flera möjligheter till vidare utveckling tillsammans med oss och våra partners- antingen som en del av Västsverige.com som Sverige- Norden eller Världenföretag och/eller som en certifierad partner till Lödöseleden - Pilgrim Göta Älv och konceptet Äta-Bo -Göra.

Det finns även många andra partners som kan hjälpa dig vidare - Almi har flera tjänster för dig som just startat eller vill växa. Vi vill särskilt rekommendera Almis Utvecklingsdialoglänk till annan webbplats, Växa smartlänk till annan webbplats och Mentorprogramlänk till annan webbplats.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Vilket affärsutvecklingsprogram passar dig?


Företag 365

Almi Start

Tourism & Travel

Digitalakademin

Fokus

Utveckla

Starta/Utveckla

Turism

Google

Fysiska träffar

Ja

Ja

Nej

Nej

Flexibilitet

Fasta dagar

Boka tid

När du vill

När du vill

Timmar

12

 

3-12


20-40

20-40

Certifiering

Nej

Nej

Ja

Ja

Pris

Kostnadsfri

(1500 kr vid no show)

Kostnadsfri

99 dollar för certifikat

Kostnadsfri


Ale Accelerate är en accelerator för nyföretagande

Kontakt

Näringslivschef

Per Brohagen
per.brohagen@ale.se

Näringslivsutvecklare

Aida Karimli
aida.karimli@ale.se


Projektledare

Diana Olsson Waage
diana.olsson-waage@ale.se

Vill du ringa till oss?
Du når oss på 0303-70 30 00

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenterlänk till annan webbplats

Sidan kontrollerades av:

den 2021-02-26