Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Pilgrimsleden Göta Älv

Vandringsleden av idag finns till tack vare Bo Björklunds och Pelle Dahlbergs starka engagemang och gedigna arbete, som ligger till grund för att invånare och besökare kan uppleva vår natur och historia. Leden ska gynna våra invånare. För en kort promenad, för en halvdags- eller heldagstur. Kanske längre än så? 

Foto Pelle Dahlberg, utsikt Göta Älv

Foto Pelle Dahlberg, utsikt Göta Älv

Projekt Pilgrimsleden med Ale kommun som projektägare bygger vidare på tidigare pilgrimsprojekt. Projektet tar som all ledutveckling sin utgångspunkt i markägardialog och en god infrastruktur. Genom god dialog med LRF och berörda markägare vill vi skapa goda förutsättning för långsiktighet. En led som gynnar alla.

Över projektperioden 2019-2020 är långsiktighet ledordet. Vi arbetar med frågan kring huvudman, långsiktig förvaltning och besöksnäring kopplat till leden enligt bo, äta, göra med kvalitet. Här vill vi finna nyckelaktiviteter och samverkande aktörer för att möjliggöra och skapa rätt förutsättningar. 

Nuläge Pilgrimsleden Göta Älv: 23 april (anmälan krävs)

Intresserade samlas på Mosebacke vid Hålanda för att tillsammans öppna upp för diskussion om var vi står idag med leden och vilka idéer och nyckelaktiviteter vi kan identifiera framåt. Vi återkommer med exakt klockslag och mer information.

Du kan redan nu påverka innehållet genom att anmäla dig till undertecknad. Tanken är att vi redan innan träffen pratar ihop oss om innehåll och upplägg. Kanske har du tankar och idéer och vill själv bidra? Ange 23 april i ämnesraden, berätta vad som intresserar just dig kopplat till leden och maila din anmälan till johan.norling@ale.se

Markägare längs leden?

Är du idag markägare längs leden och har frågor går det utmärkt att höra av sig. I arbetet framåt kontaktar vi berörda markägare för tidig dialog.

Verksam längs med leden?

Är du eller vill du bli verksam längs med eller i anslutning till pilgrimsleden idag? Har du idéer eller tankar som vi bör fånga upp framåt? Tveka inte att ta en kontakt med projektledare Johan Norling.

I samregi

Med projekt Pilgrimsleden arrangerar vi gärna aktiviteter i samregi. I april startar vi uppe på Mosebacke i Hålanda. Med detta sagt, ta en kontakt om du på något vis vill docka in i arbetet och vill arrangera i samregi. Tanken är att vi alla ska gynnas av leden.

Vandring april-juni 2019

Under april-juni arrangerar vi vandringar valda etapper längs pilgrimsleden. Under perioden arbetar vi också med nymärkning och infrastruktur. Det finns mer information om Pilgrimsleden på webbplatsen www.lodose.eulänk till annan webbplats

Projekt Pilgrimsleden Göta Älv finansieras av Leader.


Logotyper för samarbetspartners.

Kontakt

Näringslivschef

Daniela Ölmunger
daniela.olmunger@ale.se
0303-70 30 00

Projektledare

Johan Norling
johan.norling@ale.se
0303-70 30 00

Näringslivsutvecklare

Aida Karimli
aida.karimli@ale.se
0303-70 30 00

Kristina Engstrand
kristina.engstrand@ale.se
0303-70 30 00

Fredrika Selinder
fredrika.selinder@ale.se
0303-70 30 00


Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-03-07 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.