Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Barn och unga i Ale

I Ale vill vi att alla barn ska få möjlighet att uppleva högklassig kultur och få ägna sig åt eget skapande. Detta gäller både i skolan och på fritiden. Här finns ett rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter som gör det möjligt att hitta en aktivitet som passar just ditt barn.

I föreningsregistret kan du söka efter föreningar i Ale kommun. Många av föreningarna har verksamheter som bland annat riktar sig till barn. Tonåringar eller äldre barn hittar också fler aktiviteter under fliken Ung i Ale. För de mindre barnen presenteras här ett axplock av aktiviteter:

Kulturskolan

Vi vill att alla barn och unga ska få möjlighet att någon gång per år få ta del av högklassiga kulturupplevelser. I Ale finns ett rikt utbud av kurser inom musik, film, dans och drama.

Film och bio

Du måste inte åka in till Göteborg för att se på film. I Ale finns en egen biograf i Folkets hus i Alaforslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du se de senaste filmerna i både 2D och 3D.

Biblioteket

Även de allra minsta har möjlighet att uppleva kultur. Våra bibliotek erbjuder bebismys med sagoläsning för bebisar och för de lite större (från 2 år och uppåt) finns sagostund med pyssel. Du hittar alla evenemang på bibliotekets egen sida.

Museum

Kultur kan också upplevas på museum. I Ale finns flera större och mindre museum som emellanåt arrangerar speciella aktiviteter och pyssel för de yngre besökarna. På Glasbruksmuseet i Surte får barnen prova att måla glas och på Repslagarmuseet i Älvängen får barnen prova att slå rep. Håll utkik i evenemangskalendern efter museernas utbud och tider för aktiviteter.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-08-26 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.