Ale kommuns logga

Testa om du trivs i Ale!

Att flytta till en ny bostad och en ny plats är ett stort steg. Det bästa du kan göra är att kolla upp vad som finns i kommunen du funderar på att flytta till.

Hur kan min fritid se ut? Kan jag pendla? Kan jag bo nära skola och förskola? Finns det roliga aktiviteter?

Det kan vara svårt att veta var man ska börja leta, så därför har vi skapat ett test på 5 frågor som direkt ger dig svar på om du kommer att trivas i Ale.

Om Ale är din framtida kommun kan du läsa mer om allt vi har att erbjuda i menyraden ovan. Även om du inte bor i Ale är du alltid välkommen att besöka oss - åka skidor och cykla i Alebacken, ta ett dopp i någon av alla våra badsjöar, spela golf eller ta del av våra vandringsleder.

Lycka till!

Upptäck Ale!

Vad tycker du om att göra på helgen? Åka skidor och dricka varm choklad med vispgrädde? Strosa runt bland butikerna i centrala Göteborg? Äta kvällsmat på en äkta ortskrog? Eller ta en löprunda på oändliga skogsstigar? - Tänk dig att kunna göra allt det där inom en kvart från hemmet, alla dagar i veckan! 

Att bo i Ale kommun är att må lite bättre, och att göra ett lite smartare val. Här byggs nya hus hela tiden och priserna är bland de lägsta i storstadsregionen Göteborg. Det finns skolor, sjukvård, butiker och över 180 aktiva föreningar inom allt från teater till taekwondo.

Du kanske jobbar inne i Göteborg och tänker att det blir jobbigt med avståndet? Tvärt om. Det tar bara dryga 15 minuter med pendeln till centralen.

Välkommen till ett bättre liv i Ale!

Upptäck Ale!

Vad tycker du om att göra på helgen? Åka skidor och dricka varm choklad? Shoppa? Äta kvällsmat på en äkta ortskrog? Eller ta en löprunda i skogen? - Tänk dig att kunna göra allt det inom en kvart från hemmet, alla dagar i veckan! Välkommen till ett bättre liv i Ale!

Artiklar

Detta händer på kort och på långs sikt

En del av Ale kommuns dialogarbete

Så tycker invånarna              

Rapport från dialog Nödinge om Nödinge småstad

Älvängen utvecklas i dialog till småstad

En berättelse om Ale i olika tidevarv

Ta chansen och upptäck Göta älv i sommar.

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.