Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Konstprojekt Älvängens rörelser

Tack till alla som deltog i Älvängens Rörelser och gjorde 3D kartor. Nu ska alla kartor lackas och sättas ihop till en skulptur som ska få en tillfällig placering i Älvängens centrum.

Älvängens Rörelser är ett projekt om konst och stadsutveckling på initiativ av Bodil Hedberg Petersson och Anna Hesselgren.

Medverkande i workshopen har varit Aroseniusskolan, Mötesplats Älvgården, Smyrnakyrkan secondhand, Mötesplats Kupan Röda korset, Älvängens Aktivitetshus, Älvängens bibliotek, Kultur Ale, Samhällsbyggnad, och Ale kommunen.

Öppet hus för allmänheten

Öppet hus arrangerades också för allmänheten i Älvängen. Workshopen har pågått den 10-14 oktober 2017 och skulpturen kommer på plats under november. Konstprojektet Älvängens rörelse är en del av Ale kommuns dialogarbete för utveckling av Älvängens centrum.

I projektet ställs frågor om hur Älvängenbor rör sig i det offentliga rummet. Genom skapande workshops tillvaratas personliga berättelser om en plats. Konsten som metod skapar kompletterande perspektiv till den mer traditionella medborgardialogen och bidrar till en mer social hållbar stadsplanering.

Älvängens Rörelser är ett första initiativ att med konsten som metod öka delaktighet och nytänkande i stadsutvecklingsprocessen.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-05-20 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.