Ale kommuns logga
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .

Det råder fortfarande totalt grill- och eldningsförbud i hela Västra Götalands län. Från och med den 14 augusti kl. 09.00 släpper Länsstyrelsen förbudet mot grillning på egen tomt. Det totala grill- och eldningsförbudet gäller därmed alla typer av grillar och bränslen på alla platser utanför egen tomt. Följ informationen om eldningsförbudet på Länsstyrelsens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Total ban on grilling and lighting fires in Västra Götaland. This includes all type of grills and fuels in all places. The ban do not include grilling in private gardens and back yards.

Lyssna på sidan Lyssna

Badplatser

Ale kommun ansvarar för fyra badplatser: Vimmersjön, Hålsjön, Surtesjön och Hultasjön.

Badplatser

Ale kommuns badplatser

Algblomning i Hålsjön 2018-07-16

Det är algblomning i Hålsjön och miljö- och hälsoskyddsenheten avråder från bad. Tänk på att gifter kan finnas kvar i vattnet en vecka efter att algblomningen inte längre syns.

Provtagning av bakterier 2018-07-31

Vimmersjön, Surtesjön och Hultasjön är tjänliga för bad. Vattnet i Hålsjön är också tjänligt utifrån bakteriemätningen men vi avråder ändå från bad på grund av algblomningen i sjön

 1. Hitta till våra badplatser – kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vimmersjön

Vimmersjön är belägen utanför centrala Nödinge. Badplatsen är barnvänlig och det finns parkering, brygga, sandstrand, grillplats, toalett och en stor gräsplan för brännboll och andra utomhusaktiviteter. Där finns också handikappanpassad toalett och asfalterad gång fram till sandstrand för rullstolar.

 1. Hitta till Vimmersjön – kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hålsjön

Hålsjön är belägen i Hålanda, väl synlig från vägen. Här finns parkering för ett tiotal bilar. Själva badplatsen är barnfamiljsanpassad med lekställningar, liten gräsplätt och sandstrand. Det finns även en lång brygga, omklädningsrum, toalett och två grillplatser.

 1. Hitta till Hålsjön – kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Surtesjön

Surtesjön är belägen utanför Surte. Badplatsen har sandstrand och rekommenderas för barnfamiljer. Det finns också brygga, grillplats, toalett, gräsplan, asfalterad gång fram till en betongramp som går ner i vattnet för rullstolar.Runt södra och västra delarna av sjön går det grusbelagda promenadvägar, resten tar man sig runt på vanliga skogsstigar.

 1. Hitta till Surtesjön – kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hultasjön

Hultasjön är belägen i Kilanda och är en renodlad badsjö med klart vatten. Badplatsen har en stor sandstrand inhägnad av en u-formad brygga, vilket gör den mycket lämplig för barnfamiljer. Vid sjön finns toalett, grillplats, större brygga, liten sandslänt, liten trampolin och tältplats.

 1. Hitta till Hultasjön – kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontroller

Varje år gör vi kontroller på alla våra badplatser. Vi använder bland annat dykare som städar och kontrollerar bottnarna. Under badsäsongen, minst veckorna 26–35, tar vi vattenprover var tredje vecka städar och kontrollerar säkerhetsutrustningen gör vi varje dag. Toalett finns tillgänglig och underhålls under säsongen.

Hålla rent tillsammans

Ale kommuns ambition är att badplatserna ska vara en träffpunkt för människor i alla åldrar. Vi ber därför allmänheten om hjälp med att hålla badplatserna i städat skick och inte ta med fordon eller rasta hundar där. Vi önskar också att alla visar stor aktsamhet och hänsyn vid grillning.

OBS! Tänk på att livbojar och andra livräddningsredskap inte är leksaker.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-08-06 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.