Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Psykisk ohälsa i arbetslivet

Alla kan vi någon gång i livet drabbas av psykisk ohälsa eller ha en psykisk funktionsnedsättning. Detta kan påverka såväl ditt privatliv som din arbetssituation. På Arbetsmarknadsenheten finns stöd för att hjälpa dig ut eller tillbaka till arbetslivet.

Individual Placement and Support (IPS)

IPS är en evidensbaserad och välbeprövad metod för att komma i arbete för dig som vill få en löneanställning och har någon form av psykisk funktionsnedsättning.

Vi jobbar efter tankesättet att alla människor som vill kan arbeta med rätt stöd. IPS tar hänsyn till dina individuella önskemål och skräddarsyr insatserna utifrån dessa.

Tillsammans med dig gör vi en kartläggning och får på så sätt fram en arbetsprofil baserat på dina intressen, erfarenheter, förmågor och mål. Du får stöd och vägledning i att hitta, få och behålla ett arbete på arbetsmarknaden.

Vi stödjer arbetsgivaren och handledaren för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för både dig och arbetsgivaren. Vi samverkar även med dina övriga nätverkskontakter såsom vården, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Individ- och familjeomsorgen.

Ansökan
Gör en intresseanmälan tillsammans med din vårdkontakt på öppenpsykiatriska mottagningen i Älvängen.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenterlänk till annan webbplats

Sidan kontrollerades av:

den 2019-02-11