Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Martin - arbetar för en meningsfull fritid

Martin Andersson vid vikingagården där taket renoveras

Martin Andersson vid vikingagården där taket renoveras. Foto: Ale fritid

Martin Andersson jobbar som projektledare på Ale fritid. Hans uppgift är att se till att Ales idrotts- och fritidsanläggningar fungerar som de ska. Just nu jobbar han halvtid för fastighet och lägger mycket tid på ridhusprojektet i Bohus.

Berätta om ditt jobb

- Just nu jobbar jag halvtid med ridhusprojektet på Jennylund, dels med färdigställandet av bygget som ska var klart före årsskiftet men även med att sanera resterande delen av deponin på området. I övrig tid inryms arbete med andra projekt inom idrotts- och fritidsområdet till exempel anläggning av näridrottsplatser, utegym och andra ytor för spontanidrott.

- Praktiska frågor ute på våra föreningsanläggningar ligger också på min lott, det kan gälla allt från frågor kring konstgräs och miljö till långsiktiga investeringsplaner och avtalsfrågor men även dagliga ärenden som dyker upp i kontakten med anläggningsskötare och klubbrepresentanter runt om i kommunen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Jag har förmånen att få möta väldigt mycket människor i min yrkesroll, vilket i sig är både spännande och lärorikt. Då tänker jag främst på kollegor och arbetskamrater på olika sektorer och enheter men också på våra kunder och brukare. Sedan är mitt jobb väldigt omväxlande, jag är sällan helt säker på hur min kommande arbetsvecka kommer att se ut. Detta sagt i positiv mening, såklart.

Vilken är den största utmaningen i jobbet?

- Svår fråga, men spontant måste jag nog säga att det kommer krävas en hel del jobb med att möta kommunens befolkningstillväxt sett ur ett perspektiv kring förutsättningar för idrott och motion. Vi har redan idag ont om tider i våra sporthallar, upprustningar och renoveringar av olika typer av befintliga anläggningar kommer att varvas med behov av nyinvesteringar och trots att vårt ideella föreningsliv tar ett stort ansvar i allas möjlighet till fritidsaktiviteter tror jag nog att betydligt fler ytor och lokaler måste etableras för olika former av motion och idrott.

Varför har du valt det jobbet?

- Arbetsuppgifterna har förändrats en aning över tid, men uppdraget när jag tillträdde min tjänst var bland annat se över våra sport- och idrottsanläggningar samt etablera en tätare kontakt med föreningarna och detta lät för mig som en intressant utmaning.

Varför jobbar du i Ale kommun?

- Jag är själv uppväxt i kommunen så jag antar att det finns ett slags inbyggt engagemang med i bilden. Sedan är det väldigt intressant att ta del av hur man lägger pusslet för framtiden i en kommun som växer som Ale gör.

Beskriv framtiden

- Om jag själv får önska så fortsätter jag jobba med projekt som rör idrott- och fritidsmiljöer, både i tidiga skeden och i utförandefasen.

När trivs du som bäst på ditt jobb?

- Får man svara nästan jämt? Skämt åsido, det känns faktiskt riktigt bra vi till exempel kan mäta och se positiva resultat av beslut och investeringar som vi tagit, i stort och smått. En näridrottsplats som sjuder av liv och rörelse, ett lyckat arrangemang eller något så enkelt som en lyckad dränering av en fotbollsplan.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den