Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Annika jobbar med barn som behöver hjälp

- Jag trivs här och trivs med dem jag arbetar med och de arbetsuppgifter jag har. Vi har många utmaningar, på olika sätt, framför oss – men det är just det som gör arbetet så roligt, säger Annika Frisk Spångberg.

Annika Frisk Spångberg. Foto: Jimmy Grosch/Ale kommun.

Annika Frisk Spångberg. Foto: Jimmy Grosch/Ale kommun.

– Jag arbetar som 1:e socialsekreterare på familjehems- och familjerättsenheten på invidid- och familjeomsorgen. Jag är arbetsledare för kommunens barnsekreterare (de socialsekreterare som följer upp och har myndighetsutövning gällande barn/ungdomar placerade i familjehem och ensamkommande barn/ungdomar) och familjehemssekreterare (de som ansvarar för rekrytering, utredning och handledning av uppdragstagare i form av familjehem, jourhem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner). Mitt arbete innebär att jag metodhandleder arbetsgruppen och finns som stöd i bakgrunden för handläggarna i deras dagliga arbete. Jag arbetar också mycket med verksamhetsutveckling och att tillsammans med arbetsgruppen utveckla arbetet framåt.

Varför har du valt det här jobbet?

– För att jag brinner för utvecklingsfrågor och för att samhällets mest utsatta ska få rätt och god vård. Jag tycker om att gå bredvid arbetsgruppen och se hur de utvecklas både som grupp och individer.

Varför jobbar du i Ale kommun?

– Jag har arbetat i både stora och mycket små organisationer, kommunala och privata, och alla delarna har sin tjusning. Jag gillar Ale för att det är överblickbart, inte för litet och inte för stort. Jag får en känsla av att vi som arbetar i kommunen har nära till dem vi arbetar för och dem vi arbetar med. Samarbetsvägarna är korta.

Hur länge har du jobbat i Ale kommun?

– Min första dag i Ale gjorde jag efter årsskiftet 2018, så jag har varit här i lite över två år.

Beskriv framtiden

– Jag ser framför mig att enheten jag arbetar för att utvecklas och de barn och ungdomar vi arbetar för upplever att de får den hjälp de behöver. Att vi erbjuder våra barn och ungdomar en god vård. Jag ser min framtid i Ale under många år. Jag trivs här och trivs med de jag arbetar och med de arbetsuppgifter jag har. Vi har många utmaningar, på olika sätt, framför oss – men det är just det som gör arbetet så roligt. Samhället och vi med det utvecklas hela tiden, och det gäller att hänga med.

När trivs du som bäst på ditt jobb?

– Oj, vilken svår fråga. 😊 Jag trivs med alla delar. Att få läsa en utredning som verkligen gör barnet synligt, att få driva frågor om familjehemsvården i ett större sammanhang och göra de placerade barnens röst hörd, att samtala med arbetsgruppen och se dem utvecklas.

Vad gör dig engagerad?

– Att se människor växa, i sin yrkesroll och i sina uppgifter. Att se hur arbetsgruppen bemästrar fler och fler områden, att se dem utvecklas och brinna för de placerade barnen, det ger mig engagemang.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den