Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Ann - personlig assistent som brinner för att hjälpa

Det känns fint att ha ett arbete där jag har möjlighet att bidra till att en annan människa får möjlighet att leva sitt liv som den vill, säger Ann Nilsson, personlig assistent på Ale kommun. 

Porträtt av Ann Nilsson

Ann Nilsson, personlig assistent.

Hej Ann!

Hur kommer det sig att du arbetar som personlig assistent?

- Jag arbetade tidigare inom trädgård, men så var det en släkting som själv arbetade som personlig assistent som tipsade mig om detta yrke. Hon tyckte att det var ett arbete som skulle passa mig och jag har inte ångrat mig sedan dess. Jag har arbetar som personlig assistent i över 20 år nu och trivs väldigt bra med det.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa med arbetet är nog känslan jag får när den jag arbetar hos (på sitt sätt) bekräftar att jag gjort precis det hon vill ha hjälp med och på rätt sätt, det vill säga på hennes sätt.

Hur kommer det sig att du jobbar på Ale kommun?

- Jag är född och uppväxt i Ale kommun och köpte sedan själv hus i Ale tillsammans med min sambo. Det kändes helt rätt att arbeta i en kommun som jag trivdes med att bo i. Nu bor jag i Uddevalla kommun med har ändå valt att arbeta kvar.

Vad är viktigt för dig för att du ska trivas på ditt arbete?

- Jag tycker att det är viktigt med bra arbetskamrater och att vi arbetar mot gemensamma mål. Jag har också insett att jag trivs bäst med varierande arbetstider och varierande arbetsuppgifter vilket jag får inom just mitt yrke. Jag tycker även att det är roligt att inte alltid veta vad som kommer att hända under arbetspasset och hur min arbetsdag kommer att se ut.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den