Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Träffa våra medarbetare

I Ale kommun är vi 2 300 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Här berättar några av dem om hur det är att arbeta i Ale.

Eva Gundahl står i en trädgård

Eva Gundahl

Jobbet som familjerådgivare beskriver Eva Gundahl som både det roligaste och det svåraste hon gjort. Hon hoppas att fler unga par ska söka sig till henne innan svårigheterna blivit till problem.

Berätta om ditt jobb

- Jag arbetar som Familjerådgivare på Familjerådgivningsmottagningen Ale-Kungälv. Till Familjerådgivningen kan alla vända sig som upplever att de har någon form av svårighet eller problem i sina nära relationer. Vi som Familjerådgivare har, liksom präster, absolut sekretess och hit väljer man själv att söka det vill säga det är helt frivilligt men en service alla kommuner är skyldiga att erbjuda sina invånare.

- Det är mest par med barn som söker till oss. Vi ger även par med barn under tre år förtur då vi vet att det är en krävande och påfrestande tid i parrelationen. Vi utgår från vad de som söker till oss själva vill uppnå för förändring och använder det psykoterapeutiska samtalet som verktyg. I coronatider har vi tyvärr varit tvungna att ställa om våra samtal till digitalt eller på telefon vilket de flesta trots allt är nöjda med. Omställningen och utmaningen har kanske varit störst för mig som i mer än 38 år haft samtal med människor i rummet.

Det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att få vara med om och vara en del av människors förändring. I mitt jobb kommer vi människor nära och får ta del av saker och känslor de aldrig tidigare pratat med någon utomstående om vilket visar på ett stort mod och förtroende att bjuda in mig till. Jag behöver aldrig fråga mig om jag gör ett viktigt och meningsfullt jobb för det får jag bekräftelse på varje dag.

Mitt yrkesval har aldrig varit självklart och jag kan ibland fortfarande undra över vad jag ska bli när jag blir stor men får nog inse att detta är vad det blev och är gott nog. Jobbet som Familjerådgivare är både det roligaste men också svåraste jag gjort men trivs med varje dag.

Om att jobba i Ale

Då jag själv bor i Lödöse och tidigare arbetade i Göteborg behövde jag söka mig närmare hemmet i samband med motorvägsbygget. Så sedan 2007 har jag jobbat i Ale och då jag haft möjligheten att få prova på olika befattningar har det inte funnits någon anledning till att söka mig vidare till annan arbetsgivare.

Om framtiden

Vad gäller framtiden ska inte jag jobba kvar så länge till då pensionen börjar närma sig. Däremot ska det bli spännande att se vad den här perioden med digitala samtal kommer att ha för inverkan på jobbet framöver. Vad jag önskar vad gäller Familjerådgivningen är att fler unga par ska söka oss innan deras svårigheter blivit problem eller bara för att reflektera över hur de har det med varandra.

Vi säger ofta att Familjerådgivning är friskvård för vår psykiska hälsa då det är de nära relationerna som påverkar oss mest för hur vi mår. För Ales kommuninvånare hoppas jag också på att kunna erbjuda samtal någon dag i veckan på denna sidan älven då många har svårt att ta sig till vår mottagning i Kungälv.

Livet utanför jobbet

På min fritid umgås jag gärna med nära och kära , tränar, reser, åker skidor, kör motorcykel och allt där utöver som ger nya upplevelser.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den