Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Ale kommun får pris av byggbranschen

Ale tog hem priset som årets klättrare när Byggföretagens medlemsföretag rankade Göteborgsregionens kommuner i hur väl samarbetet fungerar.

- Det är fantastiskt, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Tyrone Hansson (FIA). Vi har byggt en bro mellan politik och sektor som jag tror är den viktigaste anledningen till att vi har nått den här framgången.

Byggföretagen har sedan 2012 tagit fram ett index för hur medlemsföretagen uppfattar kommunernas arbete med byggrelaterade frågor. Det innefattar allt från bemötande i kontakter till planprocesser, marktilldelning, bygglov och så vidare. Årets index placerade Härryda i topp men Ale kommun tog sig upp till andraplats och var alltså den kommun som klättrade flest placeringar.

- Det är ju ett pris som visar att det vi har jobbat med, just vad gäller relation och samarbete med byggföretagen har gett resultat, säger Thomas Lenell, chef för sektor samhällsbyggnad.

Sektorn har de senaste två åren lagt ner ett stort jobb på att förbättra relationen med kommunens företagare.

- Det här är galet roligt. Det är ett kvitto för vår personal som tagit tag i frågorna, jobbat hårt och lyckats bryta mönstren, sade kommunstyrelsens ordförande Mikael Berglund (M) när han tog emot priset.

Vid prisutdelningen på Bygg- och utvecklingsbenchen. Från vänster syns Per Hörnsten (Demoskop), Christina Heikel (Fastighetsägarna), Pehr-Olof Olofsson (Hus- och Bostadsutskottet, Byggföretagen), Mikael Berglund (kommunstyrelsens ordförande, Ale kommun), Per Vorberg (kommunstyrelsens ordförande, Härryda kommun) samt Petra Sedelius (Byggföretagen).

Prisutdelningen på Bygg- och utvecklingsbenchen. Från vänster syns Per Hörnsten (Demoskop), Christina Heikel (Fastighetsägarna), Pehr-Olof Olofsson (Hus- och Bostadsutskottet, Byggföretagen), Mikael Berglund (kommunstyrelsens ordförande, Ale kommun), Per Vorberg (kommunstyrelsens ordförande, Härryda kommun) samt Petra Sedelius (Byggföretagen).

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den