Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Meny

Lyssna på sidan Lyssna

Att söka till Komvux

Kvinna sitter vid dator

Om du funderar på att studera på Komvux så behöver du en individuell studieplan som du tar fram tillsammans med studie- och yrkesvägledaren. Nedan hittar information om förutsättningarna för att läsa på Komvux.

Individuell studieplan

Alla som studerar på vuxenutbildningen (Komvux) ska ha en individuell studieplan där det framgår vilket syfte du har med dina studier och vilka kurser du planerar att läsa. Du gör din studieplan i samband med din ansökan.

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare som hjälper dig att upprätta studieplanen. Tillsammans tittar ni på dina mål och planerar dina studier. Studie- och yrkesvägledaren kan också ge dig information om olika utbildningsvägar, studiefinansering, behörighetskrav och betyg.

Studieomfattning och studietakt

Alla kurser har poäng som anger studieomfattning. För att bevlijas studiestöd från centrala studiestödsnämnen, CSN, på heltid krävs att du läser 20 poäng per vecka. För vårterminen 2016 innebär det att du ska söka 450 poäng om du vill söka studiemedel för heltidsstudier. För mer information, kontakta CSNlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriven i annan kommun

Om du vill studera gymnasiekurser i en annan kommun än den där du är skriven i måste din hemkommun bevilja ansökan.Grundläggande kurser (grundskolan) kan du däremot läsa i vilken kommun du önskar.

Är du skriven i annan kommun och vill studera i Ale?

Vill du läsa gymnasiekurser inom komvux i Ale och är skriven i en annan kommun måste din hemkommun först bevilja ansökan. Du ska skicka en kopia på ansökan till din hemkommun. När din hemkommun godkänt din ansökan kan den behandlas i Ale.

Är du skriven i Ale och vill studera i annan kommun?

Är du skriven i Ale och vill studera gymnasiekurser i en annan kommun skickar du en kopia på din ansökan till Komvux i Ale. Du ska använda ansökningsformuläret från den kommun du söker till. I Ale beslutas om din ansökan kan godkännas och beslutet skickas sedan till den kommun du sökt utbildning i.

Sidan kontrollerades av:

den  

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg 7
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg 7
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.