Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Meny

Lyssna på sidan Lyssna

Kronaskolan

Kronaskolan är en helt nybyggd skola i Älvängen som har startat nu höstterminen 2016. Kronaskolan ligger i den nya byggnaden Kronan som inrymmer både förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, skolbibliotek och en fullstor idrottshall.

Kronan invigdes 20 augusti

Lördagen den 20 augusti var det officiell invigning av Kronan. Kronaskolan är för elever i förskoleklass till och med årskurs 6 och grundsärskolan, samt träningssärskola. Eleverna som tidigare har gått på Madenskolan och Älvängenskolan har börjat här. 

  1. Se en film från invigningen

En skola full av möjligheter

Under förra läsåret har personalen jobbat med den bärande idén att alla barn är allas barn för att skapa de bästa förutsättningarna för att bli en riktigt bra skola.

Eleverna har röstat fram att Kronans matsal ska heta Restaurang Juvelen. Här äter eleverna frukost, lunch och mellanmål som lagas i skolans tillagningskök.

Skolgården har utformats i samråd med elevråden och flera utmanande lekredskap och lekytor har skapats. Skateytan kommer att vara klar till höstterminen. Skolan kommer också ha tillgång till en skolskog som rustas upp i närheten av skolan. Här blir det undervisning både på skoltid och fritidstid.

Skolan har en fullstor idrottshall, ämnessalar i no, bild, hemkunskap, musik, slöjd och skolbibliotek med en skolbibliotekarie.

Grön byggnad

Huset är byggt som passivhus, vilket innebär att det är byggt för att vara energisnålt. Bland annat producerar huset sin egen el genom en solcellsenergianläggning på taket. Utöver att vara en klimatsmart byggnad med mycket låg energiförbrukning fungerar byggnaden som pedagogiskt verktyg för eleverna med bland annat displayer som visar solelproduktion kontinuerligt.

Kronaskolans organisation

Skolan är uppdelad i flera arbetslag som är döpta efter ädelstenar för att knyta an till Kronan och Restaurang Juvelen. Grundskolan har tre klasser i varje årskurs utom i årskurs 1 där det är fem klasser. Klasserna inom en årskurs ses som en helhet med ett tätt samarbete.

  • Förskoleklass – årskurs 3 och Grundsärskola
  • Årskurs 4–6 och Grundsärskola
  • Träningssärskola

Sidan kontrollerades av:

den  

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg 7
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg 7
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.