Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Meny

Lyssna på sidan Lyssna

Fritidsgårdar

Ale kommuns fritidsgårdar vänder sig till dig som är 13-20 år. Även du som går i sjuan men ännu inte fyllt 13 år är välkommen.

På fritidsgårdarna ligger fokus på att du som är ungdom själv har makt och möjlighet att skapa de projekt och aktiviteter som du vill.

I Älvängen, Nödinge och Bohus driver kommunen fritidsgårdar där man kan vara med i olika grupper och starta egna projekt, träffa kompisar och lära känna nya människor.

Som ungdom i Ale har du unika möjligheter att själv vara med och skapa din fritid. Om du till exempel vill engagera dig för att du och andra ungdomar ska kunna utöva ett speciellt intresse eller själva driva en egen mötesplats har kommunen massor av personal som kan hjälpa dig. Vi tror att när man själv får vara med och bestämma och skapa sin egen fritid så lär man sig nya saker och utvecklas tillsammans.

Fritidsgården dagtid
Dagtid är frititdsgården öppen under rasterna. Du som är elev på skolan kan komma till en trygg miljö med närhet till ungdomscoacherna. Om du är med i en grupp eller projekt som du och dina kompisar gör på fritiden finns ungdomscoacherna på skolan och kan hjälpa er om ni till exempel vill ha ett planeringsmöte på en rast.

Fritidsgården kvällstid
Gemensamt för gårdarna är att man alltid träffar jämnåriga kompisar. Du kan vara med i olika grupper eller skapa spännande projekt. Prata med personalen på fritidsgården om du vill prova på någon idrott, spela spel, fika eller lyssna på musik. På fritidsgården har du möjlighet att påverka din fritid på riktigt!

Vad gör ungdomscoacherna?

Ungdomscoacherna jobbar på fritidsgården. Deras jobb går ut på att stötta dig i de projekt som du vill engagera dig i. Det kan till exempel vara att arrangera ett lan eller starta ett band. Ungdomscoacherna ser till att alla som är på fritidsgården har det bra tillsammans. Kontaktuppgifter till ungdomscoacherna hittar du via länkarna längst ner på sidan.

Öppettider

Öppettider och kontaktuppgifter till fritidsgårdarna hittar du på länkarna nedan

Arken, Bohus

Ungkan, Nödinge

Älvgården, Älvängen Kolla in appen Ung i Alelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och facebooksidan Ung i Alelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att få reda på massor av spännande saker som händer för dig som är ung i Ale.Sidan kontrollerades av:

den  

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg 7
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg 7
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.