Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på sidan Lyssna

MiniMili

MiniMili är en psykosocialmedicinsk öppenmottagning som vänder sig till dig som är upp till 25 år samt till dina närstående i Ale kommun. Mottagningen vänder sig till ungdomar som riskerar hamna i eller redan missbrukar alkohol, narkotika eller andra droger.

Vad kan vi erbjuda?

Vi vet att det inte är lätt att sluta använda droger – du kanske har viljan, men vet inte hur. Vi erbjuder information, rådgivning, behandling samt praktisk hjälp med till exempel val av utbildning och arbetsmarknadsfrågor.

Insatserna kan bestå av krissamtal, motivationsarbete och stödsamtal, kvalificerad enskild behandling och familjebehandling, drogtestning, samordning av olika professionella kontakter och nätverksmöten.

Till dig som i ditt arbete möter unga med risk-/missbruk erbjuder vi samarbete med oss, rådgivning, konsultation och handledning.  

Kontakta oss

Kontakta oss om du undrar något om alkohol eller droger. Du som privatperson kan alltid kontakta oss anonymt och det är gratis att få hjälp. Kontaktuppgifter hittar du i kontaktrutan ovan.

Vi hjälper gärna till med både små och stora problem. Vi kan träffas för ett första samtal. Beroende på hur din situation ser ut hjälps vi åt med vägen vidare. Vi har både korta och långa kontakter, individuellt och i grupp. Hur vi jobbar tillsammans beror på din situation och dina behov.

Sekretess

Vi har sekretess, vilket innebär att vi inte får berätta för någon om inte du önskar detta. Av erfarenhet vet vi att samarbete med skolan och andra myndigheter kan vara väldigt bra för att underlätta din situation. Du bestämmer.

Samtidigt är det så att om vi får reda på något som gör oss oroliga för dig är vi skyldiga att underrätta socialtjänsten. Det kallas att vi har anmälningsskyldighet. Om vi underrättar socialtjänsten får du reda på det innan. Här kan du läsa mer om anmälningsskyldigheten.öppnas i nytt fönster

Om MiniMili

MiniMili är ett socialt investeringsprojekt i Ale kommun som ska pågå i tre år. MiniMili är en öppen psykosocialmedicinsk mottagning för barn och unga upp till 25 år med risk-/missbruk, dess familjer och nätverk.

Vi som arbetar här har lång erfarenhet av risk/missbruk, behandling, arbetsmarknadsinriktat och preventivt arbete, nätverksarbete och samordning.

Kontakt

Kontaktperson
Enhetschef
Fredrik Broberg

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Hitta hit
Göteborgsvägen 66, Surte


Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2017-02-03 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.