Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på sidan Lyssna

Team trygg hemgång

Team trygg hemgång hjälper dig som behöver stöd i hemmet efter en sjukhusvistelse. Vi erbjuder dig omsorg i hemmet, hemsjukvård och rehabilitering efter behov från den dag du kommer hem.  Till en början får du mer stöd som successivt anpassas allt eftersom du återhämtar dig och blir mer självständig.

Vi utreder ditt behov av kommande insatser i hemmet och arbetar för en smidig övergång till din valda utförare av hemtjänst.

Team trygg hemgång består av

  • Undersköterskor
  • Sjuksköterska
  • Arbetsterapeut
  • Sjukgymnast

Vårdplaneringsmöte på sjukhuset eller planeringsmöte i hemmet

Vi erbjuder ett vårdplaneringsmöte på sjukhuset innan du skrivs ut. På mötet kommer vi överens om vilket stöd du behöver efter sjukhusvistelsen.

Istället för vårdplanering på sjukhuset kan du få ett planeringsmöte i ditt hem. Vi ger dig den hjälp du behöver från den stund du kommer hem.

 

  1. Här kan du läsa mer om hur vårdplanering på sjukhuset går till

Uppföljningsmöte efter hemkomst

Ett uppföljningsmöte med Team trygg hemgång och din biståndshandläggare sker inom 5–7 dagar efter att du kommit hem. På mötet bestämmer du vilken utförare av hemtjänst som ska ge dig det stöd du behöver framöver. Team trygg hemgång rapporterar sedan över till din valda utförare av hemtjänst samt personal för hemsjukvård och rehabilitering som ansvarar för området där du bor.

När arbetar Team trygg hemgång?

Team trygg hemgångs undersköterskor arbetar dagligen klockan 06.45–21.45. Resterande tid är det hemsjukvårdens nattpatrull som ger dig den hjälp du behöver. Team trygg hemgångs sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast arbetar dagtid alla vardagar.

Vad händer om jag inte klarar mig hemma?

Om det inte räcker med hjälpen från Team trygg hemgång när du har kommit hem får du en trygghetsplats på ett av kommunens särskilda boenden. Det är Team trygg hemgång som beslutar om trygghetsplats och du får tillgång till platsen på en gång.

Vem ska jag kontakta när jag är hemma?

På vårdplaneringen eller planeringsmötet i ditt hem får du kontaktuppgifter till Team trygg hemgång, din biståndshandläggare och annan aktuell personal.

Vad kostar det?

Avgiften för Team trygg hemgång är enligt Ale kommuns taxa för hemtjänst. Den grundas på din inkomst och du betalar en viss summa enligt gällande maxtaxa. Du är alltid garanterad att få behålla en viss summa pengar i månaden. När du sedan valt utförare av hemtjänst betalar du alltid samma summa oavsett vem som utför din hemtjänst.

  1. Här kan du läsa mer om taxor och avgifter.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2017-07-24 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.