Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på sidan Lyssna

Fairtrade City Ale

Den 13 november 2015 blev Ale kommun diplomerade som en Fairtrade City. Diplomeringen innebär att kommunen engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion.

World Fairtrade Challenge – 11-13 maj

Var med på världens största Fairtrade-fika, World Fairtrade Challenge, mellan den 11–13 maj 2017. Ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar.

World Fairtrade Challenge är en kampanj som sätter fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad Fairtrade gör för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Arrangera en egen Fairtrade-fika och utmana andra att fika mellan den 11-13 maj, för ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor.

Anmäl din arbetsplats – vinn en Fairtrade-tårta

Anmäl din fika på fairtradechallenge.selänk till annan webbplats. Anmäler du din arbetsplats i Ale före den 10 maj är du med i utlottningen av en Fairtrade-tårta. Din fikapaus behövs!

Följ oss på Instagram

Glöm inte att följa vårt Instagramkonto @fairtrade_city_alelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för senaste uppdateringarna kring aktiviteter och kampanjer.

#alefikarfairtrade

Under hashtaggen #alefikarfairtradelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du visa ditt engagemang genom att lägga upp bilder på när du eller dina vänner fikar Fairtrade.

Därför är Ale en Fairtrade City

Efter beslut av kommunfullmäktige blev Ale kommun en Fairtrade City den 13 november 2015. Diplomeringen riktar sig till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Diplomeringen innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete samt ett utbud av Fairtrade-märkta produkter i butik, på serveringsställen och på arbetsplatser.

Läs vilka arbetsplatser som fikar eller säljer Fairtrade i Alelänk till annan webbplats. Arbetet leds av en styrgrupp som ska representera hela lokalsamhället.

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige. Läs gärna mer på Fairtrade Sveriges webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2017-04-06 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.