| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Rådet för hälsa och trygghet är en sammanslagning av tidigare brottsförebyggande rådet (Ale BRÅ), folkhälsorådet och ledningsgruppen för det drogförebyggande arbetet. Syftet med sammanslagningen är att få ett tydligare, samlat mandat i folkhälso-, brott- och drogfrågor.

Rådet består av politiker och tjänstemän och sammanträder cirka fyra gånger per år. Vid behov medverkar folkhälsoplanerare, dietist, brottsförebyggare och drogförebyggare. Tjänstemännen har regelbunden kontakt med varandra och samarbetar mycket i den så kallade HoT-gruppen (Hälsa- och Trygghetsgruppen). I processen deltar även permanenta och tillfälliga arbetsgrupper.

Läs mer om rådets förebyggande arbete

Du kan läsa mer om det drogförebyggande arbetet på www.vakna.ale.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer om det brottsförebyggande arbetet hittar du här under kommun och politik/säkerhet och kris och mer om folkhälsoarbetet hittar du under omsorg och hjälp/folkhälsa.

Ordförande i rådet för hälsa och trygghet

Monica Samuelsson (S)
E-post Monica.Samuelsson@ale.se