Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

VIKTIG INFORMATION:
Söndagen den 17 december kl. 09.00-18.00 har vi tekniskt underhåll av ale.se. Webbplatsen och e-tjänster kommer då inte att vara tillgängliga.

Lyssna på sidan Lyssna

Starta & utveckla

Har du en plan, en dröm, en affärsidé som du vill utveckla? Vi har samlat en del råd som kan vara bra på vägen. Kontakta Marie Bergwall, tf. näringslivschef, eller Kristina Engstrand, tf. näringslivskoordinator, om du vill ha personlig rådgivning.

Marie Bergwall, tf. näringslivschef 2017

Ale Acceleratelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ale Accelerate är ett kostnadsfritt startup-program för dig som har eller vill utveckla en företagsidé inom kreativa, hållbara och upplevelsebaserade näringar. Acceleratorn är ett initiativ från Ale kommun och erbjuder bland annat 20 timmar utbildning i affärsutveckling & idégenerering förlagt över åtta veckor med start 20 maj 2017. Mer info och ansökan hittar du på Ale Accelerate.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamt.se

En användbar webbplats är Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som rör frågor om att starta, köpa, driva, utveckla och sälja företag. Här kan du skapa en affärsplan, registrera företag och anmäla F-skatt. Sidan drivs av de tre myndigheterna Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Checklista för start av företag

Välj företagsform och svara på några frågor så får du information om vad du måste göra och tänka på när du startar företag. Checklista för start av företag.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Starta eget-introduktion

Tillsammans med NyföretagarCentrum i Ale arrangerar vi Starta-Eget-introlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. NyföretagarCentrums certifierade rådgivare ger tillsammans med Ales näringslivsenhet information om bland annat affärsidé, affärsplan, budget, olika bolagsformer. Efter kursen erbjuds du möjlighet till kostnadsfri, individuell rådgivning.

Kurs i att starta företag

Saknar du erfarenhet av att driva företag eller har du nyligen startat ditt företag kan vi, tillsammans med Business Region Göteborg, erbjuda en företagarkurs, Starta företaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Kursen består av sju tillfällen vilka genomförs lokalt i Ale i mån av tillräckligt antal deltagare, eller i annat fall i Göteborg. Under kursen möter andra nya företagare och kan på så sätt utveckla ditt nätverk.

Har du en idé?

Göteborgs Uppfinnareföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en ideell uppfinnareförening som skapar förutsättningar för sina medlemmar att komma framåt i idéprocessen.

Informationsmaterial om att starta eget företag kan också fås från Startlinjen, telefon 020-35 10 10 eller Tillväxtverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlinjen

Du som vill starta företag och du som nyligen har gjort det är välkommen att ställa dina frågor till Startlinjens ekonomer och jurister vardagar klockan 9–12. Tjänsten är kostnadsfri. Telefon 020-35 10 10.


Kontakt

Näringslivschef

tf Marie Bergvall
E-post: marie.bergvall@ale.se
Telefon: Kontaktcenter 0303-33 00 00

Näringslivskoordinator

tf Kristina Engstrand
E-post: kristina.engstrand@ale.se
Telefon: Kontaktcenter 0303-33 00 00

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2017-04-26 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.