Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Meny

Lyssna på sidan Lyssna

Det händer mycket i Ale och vi har många projekt igång. Nedan kan du läsa om vad vi gjorde 2016. Inom kort presenterar vi projekten för 2017!

Digigrow

Projektet ska i samverkan med en grekisk teknikutvecklare ta fram en webbaserad app i dialog med jordbruksnäringen i Ale. Denna app ska ge bonden en överblick av sin kultivering, meddela om något förändras drastiskt i fält, till exempel plötsligt temperaturfall. Det ska också hjälpa företagaren att förutse växters sjukdomar, samt hjälpa till att optimera bevattningsförfaranden och effektbehov.

Projektet drivs av näringslivsenheten under 2015.
En prototyp ska vara klar och testad hösten 2016.

Excite

Kreativa näringar har visats sig vara motorer för tillväxt. Genom att ifrågasätta, testa nya grepp och hitta nya lösningar är kreativa näringar en källa till stark utveckling av näringslivet.

Genom samverkan med några av de mest tongivande parterna på området i Europa har näringslivsenheten i Ale fått ett Erasmus projekt beviljat. Projektet kommer ge möjlighet för tio nya entreprenörer inom kreativa näringar; reklam, media, marknadsföring, kommunikation, konst, dans, teater musik, data att få vistas tre månader på ett företag i något av våra partners länder. Parterna är allt från European Creative Business Networklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med bas i Rotterdam till European Center for Creative Economylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Ruhrområdet. Tio nya entreprenörer inom kreativa näringar erbjuds 3-mån vistelse på ett företag i Europa. Utbildning i entreprenörskap och affärsutveckling omger projektet. Dessutom kommer tio Aleföretag erbjudas att ta emot en kreatör från något av våra partnerländer. Det kan innebära att i tre månader få möjlighet att utveckla marknadsöring, synlighet eller nya produkter och tjänster tillsammans med en ny entreprenör från Europa. En ypperlig möjlighet att få kontakter på nya marknader.

Övriga parter är, Kosice, Slovakien, Rotterdam, Nederländerna, Bilbao, Spanien
Linz, Österrike samt Gelsenkirchen, Tyskland.

Projektet är 24 månader långt och startar våren 2015.

Energiteknikcentrum i Ale

Erfarenheterna och kunskaperna inom energilagring i Nol är erkända sedan länge. De framtida behoven av att utveckla energiteknikforskningens senaste landvinningar till produktionsfärdiga lösningar ökar i omfattning. Nyckelområden i verksamheten är bränsleceller och system samt avancerade batterier och tillhörande komponenter. Det Nationella Energiteknikcentrum som etablerats i Nol finner allt fler erkännande i omvärlden och håller på att bli ytterligare en livskraftig del i Göteborgsregionens bukett av framtidsmöjligheter.

Sidan kontrollerades av:

den  

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg 7
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg 7
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.