Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Lyssna på sidan Lyssna

Excite – Europeiska konstnärer satte färg på Aleföretag

Vad händer om en kompositör samverkar med ett företag som distribuerar ekologiska snacks? Eller om en konstnär får fria händer på en veterinärklinik? Hösten 2016 fick åtta unga kreatörer från Europa samarbeta med lika många företag i Ale.

Näringslivsenheten i Ale har under sommaren och hösten drivit projektet Excite tillsammans med några av de mest tongivande parterna på området i Europa. Parterna är allt från European Creative Business network ,EBN, med bas i Rotterdam till European Center for Creative Economy, ECCE, i Ruhrområdet.

– Projektet är unikt då det är första gången som så många kreatörer parallellt gått in i lika många privata företag i en kommun. Målet har varit att utveckla Ales företag genom nya grepp, utveckla de entreprenörer som kommer till Ale samt att sätta Ale på kartan som en kommun där man vågar gå utanför komfortzonen för att driva utveckling, säger Pia Areblad, näringslivschef.

Skulptör gör Pollex personal till konstverk

Svetlana Fialova är en skulptör och konceptkonstnär från Slovakien som har samarbetat med Mattias Höglund från Pollex. Pollex arbetar med olika schaktfria metoder för att underhålla och förnya vatten- och avloppsnäten. Svetlana har genomfört en kreativ process för att se hur Pollex värderingar kan bli mer levande internt och externt.

Kompositör marknadsför ekologiska snacks genom ljud

Johannes Kerschbaummayr är en ljuddesigner och kompositör från Österrike, som samarbetat med McLloyd’s, Ales nyetablerade distributör och producent av ekologiska snacks. Johannes och Christer har jobbat ihop för att utveckla McLloyds varumärke genom olika kanaler, med ett fokus på ljud, musik och berättelse.

Konstterapeut gör Aleveterinärens miljö mer inbjudande

Linda van Dalen är en konstnär och konstterapeut från Slovakien, som driver sitt eget konstterapicenter. Tillsammans med Helena Björklund, veterinär och VD på Aleveterinären, har de utvecklat en läkande och terapeutisk miljö där både djurens- och ägarens upplevelse blir bättre.

Slovakisk designer gör Klädkällarens miljö mer lekfull

Maria Bujnakov är en ung designer och inredningsarkitekt från Slovakien som under det här projektet har samarbetat med Klädkällaren. Syftet har varit att utveckla och utforma en kundupplevelse för Klädkällarens gäster som involverar alla sinnen, med grafik, doft, ljud, känsel och smak.

Andreaa från Rumänien marknadsför Ale Tingstad B&B

Andreaa Preluca från Rumänien har de senaste åren utvecklat sitt entreprenörskap inom besöksnäringen i Portugal, Spanien, England och Island. I Ale har hon samarbetat med Johnny Hagberg, som driver Ale Tingstad B&B. Tillsammans ska de utveckla marknadsföringen för Tingstad.

Han utvecklar kundupplevelsen på Nödinge Ekonomitjänst

Miguel Cabezas är en ung konstnär och designer från Spanien, som studerar konst i Österrike. Han har samarbetat med Nödinge ekonomitjänst. Fokus har varit att skapa och formulera bilden av vad ekonomi och ekonomitjänster är och kan vara. Samarbetet har bland annat resulterat i en ny webbplats för företaget.

Tysk konstnär skapar en tydlig bild av Lantfisks värderingar

Julia Batzdorf är en konstnär med erfarenhet från design thinking-processer i Tyskland. Lantfisk är ett nytt och innovativt matfiskodlings-företag som fokuserar på hållbar närproducerad fisk. Julia har hjälpt företaget att utveckla sin kommunikation. Hon har också tagit fram former för att synliggöra företagets värderingar bättre med konstnärliga uttryck.

Slovakisk konstnär marknadsför bostadsenheter

Tibor Nagy är en konstnär och fotograf från Slovakien, som samarbetat med teamet på Blåtunga. Blåtunga jobbar mestadels med svensk natursten och olika byggnadskoncept där miljötänkande och samhällsansvar sammanvävs. Tibor har tagit fram material för att marknadsföra uthyrningsbara bostadsenheter.

Kontakt

Näringslivschef

Pia Areblad
pia.areblad@ale.se
0303-33 00 00

Näringslivskoordinatorer

Aida Karimli
aida.karimli@ale.se
0303-33 00 00

Kristina Engstrand
kristina.engstrand@ale.se
0303-33 00 00


Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-01-16 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.